Izbornik
Naslovnica Županije
Obnova Opće bolnice "Dr. Ivo pedišić" Sisak

Modernizirana Jedinica intenzivnog liječenja

U OPREMANJE nove i modernizirane Jedinice intenzivne skrbi uloženo je 800.000 eura iz Fonda solidarnosti
Foto: SMŽ

Sisačka bolnica "Dr. Ivo Pedišić" od prošlog tjedna je bogatija za potpuno moderniziranu Jedinicu intenzivnog liječenja. U opremanje je uloženo 800.000 eura iz Fonda solidarnosti. Na otvorenju je istaknuto kako je učinjen veliki iskorak u kvaliteti pružanja intenzivnog liječenja i skrbi za stanovnike Sisačko-moslavačke županije i šire jer će budući pacijenti biti liječeni prema najmodernijim principima intenzivne medicine zahvaljujući nabavljenoj opremi i stručnosti osoblja koje će s njom raditi.

– Sisačko-moslavačka županija ne samo da nabavlja novu opremu, već gradi potpuno novu bolnicu paviljonskog tipa. Sve što je u županijskom zdravstvenom sustavu oštećeno u potresu obnavlja se. U sisačkoj bolnici trenutačno se obnavlja zgrada Nove interne gdje je završena konstruktivna obnova i u tijeku su obrtnički radovi, zgrada Stare interne, pedijatrije i bolničke kuhinje. Obnavljaju se i bolnička ljekarna, psihijatrija, patologija i citologija – rekao je župan Ivan Celjak zahvalivši osoblju sisačke bolnice na njihovu trudu i radu.

– S pravom možemo reći da imamo najbolje liječnike, najbolje medicinsko i nemedicinsko osoblje u Hrvatskoj. Imat ćemo potpuno nove zgrade, najmoderniju opremu, što znači da u budućnosti možemo imati i potpuno novu, najsuvremeniju bolnicu u Republici Hrvatskoj – dodao je Celjak. Županija je, na temelju zahtjeva koje je dobila od svojih zdravstvenih ustanova, nabavila opremu za zdravstvo u vrijednosti 7,8 milijuna eura koja se financira sredstvima Fonda solidarnosti EU.

Prvog dana nastave prvašiće je obišao i gradonačelnik Željko Turk sa suradnicima kako bi ih ohrabrio i poželio im uspješnu godinu Nabava udžbenika i potrebnih materijala Za bolje obrazovanje ove godine već više od 200.000 eura Na kraju svečanosti gradonačelnik je u društvu predsjednika TK Slatina Slavena Mađarića uručio pehare i medalje najuspješnijim igračima turnira Slatina open Među 60 tenisača prvi put djeca i mladi uzrasti SPORAZUM o suradnji na realizaciji izložbe radova Andyja Warhola potpisali su župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Tonko Smokvina Iz muzeja u Slovačkoj Fotografije i sitotisak Andyja Warhola na izložbi u Dubrovniku