Izbornik
Naslovnica Gradovi
Riješeno je stambeno pitanje 12 hrvatskih vojnih invalida, 15 stanova namijenjeno mladim obiteljima

Na Dan grada Kutine otvorena nova zgrada na Trgu dr. Franje Tuđmana

Vrpcu su nakon svečane sjednice Vijeća prerezali gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i župan Ivan Celjak
Foto: Grad Kutina

Na Dan grada Kutine svečano je otvorena nova zgrada na Trgu dr. Franje Tuđmana. Zgrada je izgrađena suradnjom APN-a, Ministarstva branitelja i Grada Kutine te će se njome riješiti stambeno pitanje 12 hrvatskih vojnih invalida, dok je 15 stanova namijenjeno mladim obiteljima.

Vrpcu su, nakon svečane sjednice Vijeća, prerezali gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i župan Ivan Celjak.

– Ovim će projektom biti zbrinuti svi branitelji na području Kutine koji još nisu imali riješeno stambeno pitanje, a mlade obitelji dobit će priliku ostati živjeti i raditi u Kutini. Zgrada će uz stambenu imati i društvenu namjenu jer se u sklopu zgrade nalazi i velika multimedijalna dvorana s pratećim sadržajima te poslovni prostori. Ukupna vrijednost investicije iznosi 5,4 milijuna eura od kojih je APN osigurao dvije trećine sredstava, dok je jednu trećinu osigurao grad Kutina – rekao je gradonačelnik Kutine najavivši i nova ulaganja u stambene prostore na području Kutine u što su se uključili i privatni investitori.

Na otvorenju su se okupljenim gostima obratili i predstavnici APN-a, Ministarstva hrvatskih branitelja, državni tajnici nadležnih ministarstava te sisačko moslavački župan Ivan Celjak, kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora.

– Ovo je zaista sjajan projekt, koji uključuje i mlade obitelji, koje su naša budućnost, budućnost Kutine i Sisačko-moslavačke županije i naše Domovine, i hrvatske branitelje, koji su nam omogućili da danas stojimo ovdje. Ovaj projekt doprinosi demografskoj obnovi, rekao je župan Celjak najavivši kako će Županija u suradnji s Ministarstvom graditeljstva izgraditi još jednu zgradu u Kutini sa 19 stanova. 

TEREZIJANA je konačno dobila urbanu, ali i nacionalnu dimenziju. O najzabavnijoj carskoj priči kontinentalne Hrvatske izvijestile su sve nacionalne televizije i drugi mediji, ističe bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak Terezijana dobila urbanu, ali i nacionalnu dimenziju Bjelovarčani složni: Bila je to najbolja Terezijana posljednjih godina Ovisnost Broj ovisnika u tretmanu ne raste Na svečanoj sjednici Nagrada za životno djelo uručena je pateru Marianu Passeriniju za dugogodišnje nesebično zauzimanje za potrebe starijih, bolesnih i pogođenih demencijama Stanovi za mlade i sve kojima je stan potreban Cilj izgradnje oko sto stanova u dvije-tri godine vrlo je blizu