Izbornik
Naslovnica Županije
Ovisnost

Broj ovisnika u tretmanu ne raste

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

S obzirom na to da je konzumacija droga u porastu u romskim naseljima, Pribislavec je izabran za promotivnu akciju u povodu Međunarodnog dana borbe protiv droge.

– Stanje je ozbiljno i u našoj županiji, osobito u romskim naseljima gdje je droga sveprisutna. Zato u suradnji sa Županijom, policijom i drugim akterima svake godine na ovaj dan provodimo promotivno-edukativnu akciju – rekla je ravnateljica ZJZ-a prim. Marina Payer-Pal. U savjetovalištu se pruža pomoć ovisnicima i njihovim obiteljima interdisciplinarnim pristupom. Procjenjuje se da se broj ovisnika u Međimurju kreće oko 180, a nekoliko godina unazad oko 110 osoba je u tretmanu savjetovališta ZZJZ-a i taj broj, rečeno je, ne raste.

PRSTENOVANJE ptića bijelih roda provodit će se na području općina Klinča Sela i Pisarovine, a obavljaju ga ovlašteni prstenovači koji uz pomoć djelatnika HEP-a dizalicom pristupaju gnijezdu Uživo iz gnijezda bijele rode Male rode iz Donje Zdenčine sve su jače, a mogli ste im odabrati i imena Povelja Danijelu Pranjiću za promociju županije Oproštajna utakmica Danijelu Pranjiću Povelja zahvalnosti VPŽ-a za pormociju županije i Orahovice Četiri desetljeća pobratimstva između VZG-a Koprivnica i Gasilske zveze Domžale prilično je emotivno predstavio Matjaž Korošec, predsjednik GZ-a Domžale Tucaković najavio nabavu novih terenaca za gašenje požara Veseli nas broj mladih u vatrogasnim društvima