Izbornik
Naslovnica Gradovi
Tucaković najavio nabavu novih terenaca za gašenje požara

Veseli nas broj mladih u vatrogasnim društvima

Četiri desetljeća pobratimstva između VZG-a Koprivnica i Gasilske zveze Domžale prilično je emotivno predstavio Matjaž Korošec, predsjednik GZ-a Domžale
Foto: SONJA MARKIĆ/VZG KOPRIVNICA

Vatrogasna zajednica Grada Koprivnice prošli je tjedan održala redovnu skupštinu koju je vodio predsjednik Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik RH.

Brojne aktivnosti tijekom prošle godine u svih 11 dobrovoljnih vatrogasnih društava te Javne vatrogasne postrojbe Koprivnice predstavio je zapovjednik VZG-a Željko Cvrtila. Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić pohvalio je dobru suradnju između svih vatrogasnih organizacija, ali i rezultate koji na najbolji način pokazuju koliko vatrogasci daju sebe za građane Koprivnice.

– Posebno nas veseli broj mladih koji se učlanjuju u vatrogasna društva i odlične rezultate na natjecanjima, a i to govori o kvaliteti predanog rada starijih vatrogasaca koji su već godinama nositelji DVD-ova i sigurnosti našeg grada – naglasio je Jakšić.

Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković najavio je kako koprivnička Vatrogasna zajednica sprema nove projekte, poput nabave manjih terenskih vozila opremljenih modulima za gašenje požara na teže pristupačnim područjima.

– Sva potrebna oprema nabavit će se u skladu s potrebama svakog pojedinog DVD-a, a sve uz podršku Grada Koprivnice koji je ove godine za Vatrogasnu zajednicu izdvojio rekordnih 164.000 eura – istaknuo je Slavko Tucaković i posebno naglasio važnost rada s djecom i mladima kao budućnosti cjelokupnog vatrogastva u Republici Hrvatskoj.

Kao gosti na skupštini bili su i vatrogasci iz prijateljske Gasilske zveze Lendava čiji je predsjednik Srečko Prendl čestitao na dobrom radu te održavanju prijateljstva. Četiri desetljeća pobratimstva između VZG-a Koprivnica i Gasilske zveze Domžale prilično je emotivno predstavio Matjaž Korošec, predsjednik GZ Domžale, koji se dotaknuo lijepih zajedničkih trenutaka. Posebno je zahvalio Slavku Tucakoviću koji je lani odobrio slanje hrvatskih kanadera u pomoć slovenskim kolegama koji su se borili s požarom na Krasu. Uručio je i plakete, i to VZG-u Koprivnica, Nikoli Sočevu, Slavku Tucakoviću, Hrvoju Blažekoviću, Ivanu Golubiću, Željku Cvrtili i Damiru Rusu. 

Na području ujedinjenih lokalnih jedinica isporučuje se voda za ljudsku potrošnju od oko 4 milijuna kubnih metara godišnje Jaska, Samobor, Sveta Nedelja, Klinča Sela i Žumberak Petoro čelnika: Zajedno ćemo kvalitetnije upravljati vodom Suzbijanje najezde komaraca Dižemo i avion da komarce maknemo iz našeg grada UGOVOR te sporazum o sufinanciranju Javne usluge prijevoza putnika u cestovnom prometu potpisani su proteklog tjedna u županijskoj vijećnici u Virovitici Javnolinijski prijevoz postati dostupan svima Prijevoz autobusom i do 90 posto jeftiniji, ovisno o zoni i kategoriji putnika