Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Novi projekti za razvoj Garešnice

Bilandžija: Cilj je podizanje kvalitete života

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Radi se tu o dovršenju gradnje i opremanje nove zgrade knjižnice i čitaonice “Đuro Sudeta”, uređenje Centra za posjetitelje, aglomeracija, podizanje novog gradskog parka na gajinskim livadama te uređenje jezera Skresovi...

Dovršenje gradnje i opremanje nove zgrade knjižnice i čitaonice “Đuro Sudeta”, uređenje Centra za posjetitelje, realizacija projekta aglomeracije, uređenje središnje Nazorove ulice i Trga hrvatskih branitelja, podizanje novog gradskog parka na gajinskim livadama te uređenje jezera Skresovi, projekti su to koje gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija kani realizirati u sljedećem razdoblju.

– Aktualna gradska uprava kojoj sam na čelu zna što hoće i ima jasan cilj, a to je razvoj Garešnice i njezinih prigradskih naselja te podizanje kvalitete života svih naših građana. U tom smislu nastavit ćemo raditi odgovorno te osluškivati potrebe građana. Građani su nam dali povjerenje i to nas obvezuje da radimo marljivo i pošteno – kazao je Bilandžija.

Osvrnuvši se na proteklih 365 dana, koliko je prošlo od početka njegova drugog mandata na čelu Garešnice, ovaj diplomirani inženjer šumarstva lanjsku godinu ocjenjuje vrlo uspješnom.

– U njoj je izvršenje proračuna doseglo više od 60 milijuna kuna. Treba jasno naglasiti da je to najveći realizirani proračun u povijesti Grada Garešnice. Prioriteti su nam bili jačanje poduzetništva i obrtništva, briga o djeci i mladim obiteljima, skrbi o našim starijim i nemoćnim sugrađanima, ravnomjerni razvoj svih naselja, poticanje razvoja turizma... – naveo je gradonačelnik Bilandžija.