Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Najavljen novi namještaj u Dječjem vrtiću Vinkovci

Bit će zamijenjen namještaj star i više od 40 godina

storyeditor/2024-06-13/Djecji_vrtic_Vinkovci.jpg
Foto: Grad Vinkovci Sredstva za opremanje vrtića osigurana su kroz zajednički projekt s Gradom Livno (BiH)

Početkom ovoga mjeseca zamjenica ravnateljice Dječjeg vrtića Vinkovci Ljubica Jukić u Mostaru je preuzela ugovor o suradnji Dječjeg vrtića Vinkovci i Grada Livna na zajedničkom međunarodnom projektu "Zajedno za bolje sutra". Kako je najavljeno, na osnovi tog ugovora Grad Vinkovci dobit će sredstva za opremanje soba u vrtiću i kuhinje.

– Ovo je jedan jako dobar primjer suradnje između Grada, agencije VIA i Dječjeg vrtića Vinkovci. Vrtić iskazuje svoje potrebe, Grad priprema i sudjeluje sa svojim sredstvima u određenom dijelu, a VIA pribavlja dodatna sredstva, što nam otvara korištenje novca iz proračuna za različite druge programe, za dodatno poboljšanje uvjeta u vrtiću, pa tako i za povećanje plaća – kaže pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vinkovci Andrea Vinković.

Podsjetila je i kako su povećane plaće svim djelatnicima Dječjeg vrtića, koeficijenti i osnovice su izjednačeni kao i u osnovnom školstvu. Govoreći o potpisanom ugovoru iz Mostara, rekla je kako je on jedan od 88 kao i da je velika stvar biti dio tako velikog projekta i tako velike međugranične suradnje.

– Osigurana poticajna sredstva će nam uvelike značiti kako bi naše prostorne i materijalno okruženje obogatili i stvorili bolje predispozicije za odgoj i obrazovanje naših najmlađih Vinkovčana – istaknula je zamjenica ravnateljice vrtića Jukić. Najavila je kako će dobivena sredstva u vrijednosti 102.000 eura za objekt Stribor biti uložena u izmjenu namještaja poput stolova, krevetića, stolića i slično od kojih su neki dijelovi stariji od 40 godina.

– Važno je ići u korak s vremenom. Puno nam svojim sredstvima pomažu Grad, resorni odjel društvenih djelatnosti, EU i poticajni fondovi. Znamo iskoristiti odobrena sredstva i staviti ih u prave ruke, a to su dječje ruke. Svakako je dobro usmjeriti sredstva koja dobijemo na pravilan način i zadovoljiti potrebe i interese djece – rekla je Jukić.

Podsjetila je i kako su tijekom proteklih godina pojedini objekti vrtića prošli energetsku obnovu te da je sada došlo vrijeme i za novi namještaj koji je poprilično dotrajao. 

storyeditor/2024-06-14/bbjelovar_a_zatvor_fo.jpg Grad kupio i susjednu zgradu, poklonit će je državi Nakon konstrukcijske počinje i potpuna obnova zgrade bivšeg zatvora storyeditor/2024-06-14/prijem_umirovljenici_sportasi_lipanj_2024__1_-2.jpg Osmo državno natjecanje umirovljenika Hrvatske u Dugoj Resi Pobjednički pehar Savezu udruga umirovljenika Varaždinske županije storyeditor/2024-06-17/DSC_9437.JPG Sportske igre hrvatskih branitelja u Topuskom U natjecanjima sudjelovali predstavnici 23 udruge