Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Javne tribine "Zajedno smo jači"

Bosančić: Nekada ne vidimo sve, nego nam trebaju prijedlozi građana

storyeditor/2024-10-17/tribina_1.jpg
1/2
Foto: Grad Vinkovci Završen je još jedan ciklus javnih tribina po gradskim mjesnim odborima

Proteklog je tjedna vinkovačka gradska uprava, na čelu s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem i njegovim zamjenikom Josipom Romićem, završila još jedan ciklus javnih tribina pod nazivom "Zajedno smo jači". Tribine se organiziraju po svim mjesnim odborima, a uz dvojicu čelnika Grada redovito su i gradski pročelnici koji u izravnoj komunikaciji s građanima mogu čuti kritike, prijedloge, ali i pohvale. Ovogodišnji ciklus tribina započeo je u MO Centar, a završio u MO Mirkovci.

Tijekom svih tribina mještani su imali prilike gradskim čelnicima izravno predstaviti neke svoje ideje i prijedloge, kritizirati nešto što im smeta ili nije napravljeno, ali ih i pohvaliti za odrađene poslove. Isto tako bila je ovo prilika i da postave pitanja gradonačelniku i njegovim suradnicima te odmah na licu mjesta dobiju odgovor. Tijekom ovog ciklusa javnih tribina po mjesnim odborima građani su postavljali najviše pitanja vezanih za ulaganja u komunalnu infrastrukturu radi što boljeg, ugodnijeg i kvalitetnijeg života građana. Građani su tako predlagali asfaltiranje ulica, nogostupa, postavljanje javne rasvjete na neke dijelove gdje je nema i slično. Predlagali su i izgradnju dječjih igrališta, postavljanje klupa za sjedenje, kanti za otpad, popravak ili postavljanje igrala za djecu i slično.

Završen je još jedan ciklus javnih tribina po gradskim mjesnim odborima
Foto: Grad Vinkovci Završen je još jedan ciklus javnih tribina po gradskim mjesnim odborima

– Svima njima je u cilju da imaju što bolji i ugodniji život, što je i sasvim normalno. Isto razmišljamo i mi iz gradske uprave, ali nekada ne vidimo sve nego nam trebaju prijedlozi građana, tako da su ove tribine iznimno važne ne samo za pojedini mjesni odbor nego i za daljnji razvitak grada – rekao je Bosančić.

Dodaje i kako će Vinkovci u idućem razdoblju biti veliko gradilište, kao i da nema dijela grada koji nije obuhvaćen određenim radovima.

– Iznimka nisu ni naše četvrti Mirkovci, Slavija i Mala Bosna gdje uskoro kreće nadogradnja osnovne škole, izgradnja novog parka Papuk, biciklističkih staza, gdje nastavljamo s uređenjem kolnika i druge komunalne infrastrukture. A kao i godinama unazad, u planiranju projekata i postavljanju prioriteta veliku pomoć imamo od naših sugrađana koji su na tribinama ponudili brojne prijedloge i kvalitetna rješenja – rekao je Bosančić.

storyeditor/2024-10-18/JASKAa1__4_.jpg Livada oprašivača sa autohtonim cvjetnim biljkama privlače pčele, leptire, ose... Uređuje se naselje Cvetković, primjer zelene i urbane sredine storyeditor/2024-10-18/doktori_sveuciliste_B__1_.jpg Povijesni trenutak na najmlađem hrvatskom javnom sveučilištu Prva generacija doktora znanosti na Sveučilištu Sjever storyeditor/2024-10-18/Dan_kravate_1.JPG Obilježen Svjetski dan ukrasnog odjevnog predmeta Brod je još u 17. stoljeću postao "Cravatten Statt"