Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Povijesni trenutak na najmlađem hrvatskom javnom sveučilištu

Prva generacija doktora znanosti na Sveučilištu Sjever

storyeditor/2024-10-18/doktori_sveuciliste_B__1_.jpg
1/2
Foto: Sveučilište Sjever Svečanost je održana u dvorani Domoljub u Koprivnici, a promovirano je ukupno 19 doktoranada i doktorandica

Prva generacija doktora znanosti svečano je promovirana na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. Riječ je o događaju za povijest na najmlađem hrvatskom javnom sveučilištu.

Svečanost je održana u dvorani Domoljub u Koprivnici, a promovirano je ukupno 19 doktoranada i doktorandica iz prve postdiplomske generacije odjela za medije i komunikaciju Sveučilišnog centra Koprivnica.

Troje novih doktoranada je iz Koprivnice – Petra Kuhar, Marko Gregur i Biljana Marković – a jedna doktorandica dolazi iz Đurđevca, Antonija Mandić. Ostali su iz Zagreba, Varaždina, Dubrovnika...

– To je zaista povijesni dan za Sveučilište Sjever, za Koprivnicu i za Varaždin. Povijesni zato što ste prva generacija doktorica i doktora znanosti, a znamo da se prvi uvijek pamte, koji su došli do zasluženog i velikog priznanja za rad i trud. Čestitam vam i zahvaljujem vam na tome od sveg srca – rekao je gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić na svečanoj promociji.

Svečanost je održana u dvorani Domoljub u Koprivnici, a promovirano je ukupno 19 doktoranada i doktorandica
Foto: Sveučilište Sjever Svečanost je održana u dvorani Domoljub u Koprivnici, a promovirano je ukupno 19 doktoranada i doktorandica

Veliko zadovoljstvo postignutim rezultatima novih doktorica i doktora znanosti iskazao je i rektor Sveučilišta Sjever Marin Milković.

– Vi, nove doktorice i doktori znanosti, predstavljate one najustrajnije i najuspješnije istraživače koji su pronašli svoj put i okrunili se titulom koju ćete, siguran sam, s ponosom nositi i isticati. Svaki od vas današnjih laureata ponos je našega sveučilišta. Zajednički smo izgradili prvu stepenicu u procesu vaše znanstvene habitacije i nesebično vam otvorili vrata akademske zajednice. Nadam se da smo ispunili vaša očekivanja i isto tako nadam se, iako je put do ovoga trenutka bio težak, da će vas pratiti samo lijepe uspomene, ako ih je bilo, a one ružne, molim vas, zaboravite – kazao je rektor Marin Milković, čestitavši svim novim doktoricama i doktorima znanosti.

Uz gradonačelnika Jakšića, svečanosti su uime Grada prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te gradski pročelnik Dario Jembrek. 

storyeditor/2024-10-18/a_majstori_foto_anita_zeko.jpg Uručene diplome u Obrtničkoj komori VPŽ-a Ispite u Virovitici položilo 45 majstora iz sedam županija storyeditor/2024-10-17/HTT__3_.jpg Završeni su sanacija i zacjevljenje hidrotehničkog tunela Srđ Sigurnost dostave pitke vode, bez obzira na vremenske uvjete i ekstreme Župan u Bruxellesu dubrovačko-neretvanska županija Dobroslavić u Bruxellesu: EU treba nastaviti proces proširenja