Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
PRIGODNO BLAGDANSKO DARIVANJE

Božićnice za 1700 umirovljenika i 300 djece

Foto: Grad Koprivnica
Organizira se i božićno darivanje djece rođene od 2005. do 2020. godine

Grad Koprivnica nastavlja s tradicijom podjele božićnica umirovljenicima i korisnicima osobne invalidnine te darova djeci nezaposlenih, poljoprivrednika i umirovljenika. Božićnica za umirovljenike iznosit će 200 kuna i bit će isplaćena u novcu, a djeca će dobiti poklon-bon vrijednosti 250 kuna.

Novo postrojenje za recikliranje odvojeno prikupljenog biootpada sufinancirat će se novcem Europske unije Počinje gradnja kompostane vrijedne više od 14 milijuna kn

– Izuzetno sam sretan i ponosan što se i ove godine prisjećamo ljudi koji su svojim radom stvarali naš grad i okruženje na koje smo ponosni. Važna je i nota solidarnosti kada su u pitanju osobe s invaliditetom te sam ponosan što će božićnice biti isplaćene i njima – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Otkrio je da će božićnim darivanjem biti obuhvaćeno i 300 djece, čime gradske vlasti pokazuju koliko im je stalo do mališana kojima žele uljepšati blagdane. Uvjet umirovljenicima za dobivanje božićnice je da mirovina za listopad ove godine s dodacima ne prelazi 2000 kuna. Isplata božićnica osobama s invaliditetom ostvaruje se temeljem popisa korisnika Centra za socijalnu skrb u Koprivnici. U proračunu Grada osigurano je više od pola milijuna kuna za božićno i uskrsno darivanje.

SPREMNI ZA SNIJEG Smotra gradske zimske službe

Prema procjeni, božićnicu će ove godine dobiti oko 1340 umirovljenika i 380 korisnika osobne invalidnine. Dakle, nešto više od 1700 osoba. Sredstva će se isplaćivati poštanskom uputnicom ili isplatom na tekući, odnosno žiro-račun. Organizira se i božićno darivanje djece rođene od 2005. do 2020. godine.

Riječ je o djeci čiji su roditelji nezaposleni, poljoprivrednici ili umirovljenici, djeci korisnika zajamčene minimalne naknade i djeci smještenoj u udomiteljskim obiteljima. Djeca korisnika zajamčene minimalne naknade i ona smještena u udomiteljskim obiteljima poklon će dobiti na temelju popisa Centra za socijalnu skrb. Za darivanje ostale djece potrebno je napraviti upis u Gradskoj upravi, Zrinski trg 1, do 27. studenog od 9 do 12 sati.