Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
ISPLATA PO MJESNIM ODBORIMA

Božićnicu dobiva 3250 umirovljenika

Foto: Grad Vinkovci
Prvi na redu za isplatu bio je Mjesni odbor Mala Bosna

Grad Vinkovci nastavlja s isplatom božićnica svojim umirovljenicima koje se, radi donesenih epidemioloških mjera, dijele po mjesnim odborima. Isplata je počela u prostoru Gradske uprave gdje su božićnice mogli podići umirovljenici iz Mjesnog odbora Mala Bosna. Potom se krenulo u isplatu božićnica po mjesnim odborima, a prvi na redu bili su MO Kolodvor i MO Zagrebački blok. Potom se nastavilo s isplatom u odborima Slavija, Lenije…

Ilustracija ISPLATE OD 17. PROSINCA Božićnice za oko 3800 umirovljenika stići će poštom

– Kako bismo poštovali epidemiološke mjere i smanjili mogućnost zaraze, odlučili smo se za isplatu po mjesnim odborima s definiranim vremenskim razmacima kako se ne bi stvarale gužve. Mislim da sve dobro ide, mjere se poštuju i vjerujem da neće biti problema. Jako smo zadovoljni i mislim da ćemo taj model primjenjivati i za neke druge stvari – istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Odlukom gradonačelnika, ove je godine povećan cenzus s prošlogodišnjih 2000 kuna na 2500 kuna. Time je pravo na božićnicu steklo 3250 starijih Vinkovčana, a prošle je godine božićnicu dobilo oko 1500 umirovljenika. Iznos iz proračuna osiguran za tu namjenu nešto je manji od 800.000 kuna.

– Bilo bi dobro kada bismo božićnicu mogli dati svima, naravno, kada bi proračun mogao to podnijeti. Međutim, morali smo se prilagoditi situaciji i iznos koji smo imali raspodijeliti tako da oni koji imaju najmanje mirovine dobiju nešto veće božićnice, a oni koji imaju nešto veće mirovine dobiju nešto manje božićnice. Već sljedeće godine, bude li sve u redu, nadam se da ćemo moći isplatiti i više – istaknuo je gradonačelnik Bosančić.