Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
ISPLATE OD 17. PROSINCA

Božićnice za oko 3800 umirovljenika stići će poštom

Ilustracija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Prvi put se isplaćuju božićnice iz petrinjskog proračuna

Grad Petrinja obavještava umirovljenike s njegova područja da će isplata božićnica započeti 17. prosinca ove godine. Stoga je Grad Petrinja po službenoj dužnosti od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje dobio potrebne podatke za isplatu božićnica umirovljenicima s područja grada. Za uslugu isplate božićnica Grad je zaključio ugovor s Hrvatskom poštom.

I u 2021. godini Petrinju očekuju veliki projekti Za obnovu gradske tržnice 7,7 milijuna kuna

Tako umirovljenici mogu očekivati isplatu božićnice na kućnom pragu stoga iz gradske uprave mole umirovljenike da u navedenom periodu očekuju svoga poštara i božićnicu te obrate pozornost na njihov način podjele. Prema usvojenoj odluci svi će umirovljenici koji se nalaze u evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a primaju mirovinu do 1000 kuna dobiti božićnicu od 300 kn, oni s mirovinama od 1000 kn do 2000 kn dobivaju božićnicu od 200 kuna, a oni koji imaju mirovine od 2000 kn do 3000 kn dobivaju božićnicu od 100 kuna.

Pomoć grada za blagdane Božićnice umirovljenicima od 100 do 250 kn

– Bez obzira na probleme, vrijeme je da se za neke skupine u društvu koje su dugi niz godina zapostavljene nešto napravi. To je prvi puta da Grad Petrinja umirovljenicima daje božićnice, a dobit će ih oko 3800 umirovljenika za što je u proračunu odvojeno 600.000 kuna – rekao je gradonačelnik Darinko Dumbović.