Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
podjela zakašnjelih uskrsnica umirovljenicima

“Brinemo se o ljudima koji su zadužili svoj grad”

Foto: Grad Koprivnica
Podjela je bila odgođena zbog epidemije koronavirusa

Grad Koprivnica prošli je tjedan počeo s tradicionalnom podjelom uskrsnica za sve umirovljenike s prebivalištem na gradskom području čija mirovina za ožujak s dodacima ne prelazi iznos od 2000 kuna. Podjela je bila odgođena zbog epidemije koronavirusa. Uskrsnicu od 100 kuna dobit će oko 1400 umirovljenika i osoba s invaliditetom s područja Koprivnice. Za darivanje umirovljenika (uskrsnice i božićnice) ove je godine u gradskom proračunu predviđeno gotovo pola milijuna kuna, a za uskrsnice izdvojit će se oko 200.000 kuna.

Pripreme za početak megaprojekta aglomeracije u Koprivnici Novi bunari na vodocrpilištu koji će osigurati dovoljno pitke vode

– Izuzetno mi je drago da pokazujemo da nismo odustali od onoga što smo pokrenuli u mandatu ove gradske uprave, a tiče se podjele uskrsnica. Žao mi je što zbog situacije s koronavirusom nismo to mogli učiniti prije Uskrsa, kao što tradicija nalaže. Svoju ozbiljnost i dosljednost pokazali smo kad smo rekli da ćemo provesti podjelu uskrsnica kad se za to stvore povoljni epidemiološki uvjeti i steknu se dozvole nacionalnog Stožera civilne zaštite – rekao je u prigodi podjele uskrsnica gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.

Inače, uskrsnice se dijele prema abecednom redu prezimena umirovljenika, a podjela će trajati do petka ovaj tjedan. Gradonačelnik kaže kako se gradska uprava brine o ljudima koji su se za vrijeme svojeg radnog vijeka odricali za ovaj grad.

– Veličina svakog grada ne mjeri se po tome koliko ima asfalta, zgrada, komunalne i građevinske strukture, nego po tome koliko smo se spremni prisjetiti onih kojima je potrebna pomoć – zaključio je čelni čovjek Koprivnice.

GRADSKI ČELNICI OBIŠLI NOVO GRADILIŠTE Grade se dvije POS kuće sa šest stanova

Uskrsnica za umirovljenike u iznosu od 100 kuna može se podići uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za ožujak. Osobe s invaliditetom dobivaju iznos od 200 kuna. Prvi kriterij ne isključuje drugi, što znači da će umirovljenik koji je korisnik i osobne invalidnine dobiti 300 kuna uskrsnice.