Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Pripreme za početak megaprojekta aglomeracije u Koprivnici

Novi bunari na vodocrpilištu koji će osigurati dovoljno pitke vode

1/2
Foto: Robert Mihaljević
Novi zdenci na vodocrpilištu Ivanščak Nove zdence obišli su koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, pročelnik Tomislav Golubić te predsjednik Uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras

Dok se priprema početak megaprojekta aglomeracije vrijedan više od pola milijarde kuna, na području Koprivnice izvode se pripremni radovi na vodooopskrbi i odvodnji.

U Galeriji Koprivnica Otvorena izložba “Narodne nošnje kroz objektiv Toše Dabca”

Aglomeracija bi trebala biti dovršena do kraja 2023. godine, a pokriva uglavnom rubna gradska područja te općine Drnje, Đelekovec, Hlebine, Peteranec, Rasinju i Koprivničke Brege. Važna predradnja za taj megaprojekt koji se najvećim dijelom financira novcem EU dogodila se prošli tjedan. Završeni su radovi na gradnji i opremanju novih zdenaca na vodocrpilištu Ivanščak u Koprivnici vrijedni oko 4,5 milijuna kuna s PDV-om. Novi zdenci nakon hidrogeoloških istražnih radova izbušeni su do dubine od 40 metara te opremljeni najmodernijom elektrostrojarskom opremom u nadzemnim objektima, tumače u Gradskoj upravi.

Nove zdence koji su zamijenili postojeće, a koji su izgrađeni prije gotovo pola stoljeća, obišli su prošli tjedan koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić te predsjednik Uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras.

nova ponuda na trgu Podravski ceker promovira domaće proizvode

– Realizacija ove investicije od iznimne je važnosti za Koprivničke vode jer će se novim bunarima osigurati dovoljni kapaciteti pitke vode visoke kvalitete i stabilnost opskrbe pitkom vodom za uslužno područje Koprivničkih voda za sljedećih nekoliko desetljeća – ističu u toj tvrtki.

Osim novih zdenaca, Koprivničke vode privode kraju radove vrijedne 2,1 milijun kuna na proširenju vodovodne i kanalizacijske mreže u Bukovačkoj ulici, Ulici Sveti Vid i u Ulici Mirni dol u prigradskom naselju Draganovec. Riječ je o zahvatu na vodovodnoj mreži dugoj 680 metara i kanalizacijskoj od kilometra. Za tu investiciju Koprivničke vode su lani u srpnju potpisale ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od gotovo 2 milijuna kuna s PDV-om.

Od danas otvoreni Gradski bazeni Cerine koji su bili izvan funkcije od 14. ožujka Na bazenima broj kupača i plivača ograničen, stroge higijenske mjere

– Projekt je planiran s ciljem unapređenja vodnokomunalne infrastrukture na području naselja Draganovec, radi poboljšanja ekološkog stanja i doprinosa korištenju zdravstveno ispravne vode za ljudsku potrošnju, a završetak radova očekuje se tijekom lipnja ove godine – zaključuju u Koprivničkim vodama.