Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Od danas otvoreni Gradski bazeni Cerine koji su bili izvan funkcije od 14. ožujka

Na bazenima broj kupača i plivača ograničen, stroge higijenske mjere

Foto: Robert Mihaljević
Maksimalno 15 osoba može biti na 100 četvornih metara cijelog bazenskog kompleksa, uključujući i površinu vode

Nakon 65 dana stanke zbog epidemioloških mjera, Gradski bazeni Cerine u Koprivnici od danas opet rade. Bili su izvan funkcije još od 14. ožujka kad su zatvoreni zbog mjera za suzbijanje širenja virusa koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite.

GRADSKI ČELNICI OBIŠLI NOVO GRADILIŠTE Grade se dvije POS kuće sa šest stanova

Otvoren i Sportski centar

Prošli tjedan pak, od 13. svibnja, otvoren je Sportski centar u sklopu bazena s teretanama i drugim sadržajima. Već je tada uveden režim dvosmjenskog rada i obvezne stanke do 14 do 15 sati tijekom koje će se obaviti kompletna dezinfekcija prostora. Valja napomenuti i kako će svaki klijent na glavnom ulazu u bazenski kompleks popuniti obrazac kako bi se evidentirala svaka osoba u zgradi.

Što posjetitelji moraju znati o propisanim mjerama i preporukama za korištenje bazena? Prije svega, treba se pridržavati svih higijenskih i epidemioloških mjera koje je prošli tjedan propisao i preporučio Hrvatski zavod za javno zdravstvo. To se prije svega odnosi na broj ljudi koji će moći biti u prostoru bazena: maksimalno 15 osoba na 100 četvornih metara cijelog bazenskog kompleksa, uključujući i površinu vode.

Fizička udaljenost posjetitelja i zaposlenika treba biti najmanje 1,5 metara. U vodi i izvan nje. Dezinfekcija ruku obvezna je za sve koji dolaze na Gradske bazene Cerine, a dozatori s dezinfekcijskim sredstvima bit će postavljeni na ulazu. Ležaljke na bazenima također moraju biti odvojene na propisani razmak te se moraju dezinficirati nakon svakog korištenja pojedine osobe.

Utjecaj koronakrize na proračun Grada Koprivnice U prvom kvartalu rekordni porezni prihodi, u travnju pad od 10 posto

Preporučeno je i da se sušila za ruke zamijene papirnim ubrusima koji će se odlagati u posebne posude. Za ulazak u bazene propisano je obvezno tuširanje svakog posjetitelja i prolazak kroz predbazen s hiperkloriranom vodom za noge. Osoblje bazena mora nositi zaštitne maske tijekom ophođenja s korisnicima, a prilikom dolaska na posao mjerit će im se temperatura koja ne smije biti viša od 37,2 stupnja.

Dezinfekcija od 14 do 15 sati

Isti režim od prošlog tjedna vrijedi i za sportski centar na Cerinama.

“Prema uputama Stožera, limitirali smo broj ulazaka u svaku dvoranu i teretanu ovisno o kvadraturi prostora. U dvoranama i teretani postavili smo dezinfekcijsko sredstvo za opremu i prostore, a obvezna pauza u kojoj ćemo dezinficirati kompletan prostor odvijat će se od 14 do 15 sati”, tumače u Gradskim bazenima.

Tijekom vježbanja na spravama svaki korisnik mora imati vlastiti ručnik kojim se prekriva svaka podloga na kojoj se sjedi, leži ili vježba (strunjače, sprave, klupe, i sve vrste podnih obloga i podova). Preporučuje se korištenje ručnika većih dimenzija. Tijekom vježbanja treba pak koristiti čistu opremu za trening i preporučuje se držati razmak od dva metra.

gradu i zaposlenicima Pivovara darovala dezinficijens

Nakon korištenja rekvizita, sprava za vježbanje i ostale opreme potrebne za trening korisnik je dužan odmah ih dezinficirati po završetku vježbe, odnosno treninga, zaključuju na Gradskim bazenima Cerine.