Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
nova ponuda na trgu

Podravski ceker promovira domaće proizvode

1/10
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Uz već postojeće štandove s presadnicama voća, povrća i sadnicama cvijeća, u ponudi su i tradicijski proizvodi lokalnih obiteljskih gospodarstava

Grad Koprivnica, TZ grada Koprivnice i gradska komunalna tvrtka Komunalac pokrenuli su inicijativu Podravski ceker kao potporu svim domaćim proizvođačima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Od danas otvoreni Gradski bazeni Cerine koji su bili izvan funkcije od 14. ožujka Na bazenima broj kupača i plivača ograničen, stroge higijenske mjere

“Svakodnevnim osluškivanjem potreba i želja naših lokalnih proizvođača i obrtnika, a s ciljem daljnjeg poticanja razvoja obiteljskih gospodarstava, Podravskim cekerom omogućit ćemo građanima još bogatiju ponudu domaćih i autohtonih proizvoda kojima želimo očuvati vrijednosti i tradiciju našeg kraja”, navode u gradskoj upravi.

Uz već postojeće štandove s presadnicama voća, povrća i sadnicama cvijeća, u ponudi će se naći i tradicijski proizvodi lokalnih obiteljskih gospodarstava. Građani će tako imati priliku napuniti svoj ceker pravim podravskim, domaćim proizvodima na gradskom trgu u Koprivnici, i to već od ponedjeljka 18. svibnja.

“Vrlo uspješnom i rado prihvaćenom od kupaca pokazala se platforma na Facebooku Koprivnički plac online, koju je 25. ožujka pokrenuo Komunalac kao odgovor na tadašnje privremeno zatvaranje Gradske tržnice. Na taj način pomogli smo domaćim poljoprivrednim proizvođačima da promoviraju svoje domaće, svježe i zdrave namirnice koje inače prodaju na Gradskoj tržnici u Koprivnici te da kupci na jednom mjestu nađu sve ono što bi kupili na placu. Koprivnički plac online danas broji više od 4500 članova”, ističu u koprivničkome Komunalcu.

Utjecaj koronakrize na proračun Grada Koprivnice U prvom kvartalu rekordni porezni prihodi, u travnju pad od 10 posto

Projekt Podravskog cekera prošli su petak ispred Gradske vijećnice u Koprivnici predstavili gradonačelnik Mišel Jakšić, direktor Turističke zajednice grada Renato Labazan i članica uprave Komunalca Dubravka Horvat. Istaknuto je kako će se kupnjom proizvoda lokalnih, domaćih proizvođača omogućiti njihov daljnji razvoj, a samim time očuvanje vrijednosti i tradicije Koprivnice i Podravine.