Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Prepoznali važnost kvalitetnog obrazovnog prostora

Brojne samoborske škole zasjale u novom ruhu

storyeditor/2024-09-02/OS_Bogumila_Tonija_-_prozori.jpg
Foto: Grad Samobor Novim PVC prozorima zamijenjena je dotrajala drvena stolarija u osnovnoj školi Bogumila Tonija

Kako bi učenicima i djelatnicima osigurali što ugodnije i sigurnije okruženje u novoj školskoj godini, Grad Samobor je tijekom ljetnih mjeseci, za vrijeme školskih praznika, proveo značajna ulaganja u obnovu i uređenje školskih objekata. S obzirom na važnost kvalitetnog obrazovnog prostora za razvoj djece, posebna pažnja posvećena je poboljšanju infrastrukture u osnovnim i područnim školama diljem grada. Izvedena je nova fasada na objektu Područne škole Manja Vas te je sanirano i asfaltirano školsko igralište. U Osnovnoj školi Bogumila Tonija zamijenjena je dotrajala drvena stolarija novim PVC prozorima u deset učionica. Na prozore su ugrađena i sjenila za zaštitu od sunca.

U potpunosti je sanirana i zgrada na igralištu Osnovne škole Rude. Postavljena je nova fasada, izmijenjeno krovište, limarija te cjelokupna stolarija. Uređene su unutarnje prostorije i sanitarni čvorovi. Sanirano je i školsko igralište koje je presvučeno novom tartan podlogom. Izmijenjena je ograda oko igrališta, postavljena su nova igrala. U Područnoj školi Rakov Potok postavljena je nova PVC ograda oko školskog igrališta.

Ova ulaganja su također obuhvatila obnovu u povodu važnih obljetnica školstva. U Područnoj školi Pavučnjak, u povodu 70 godina školstva, uređen je ulaz u školu, postavljena nova ograda, uređen dječji park i stvoren novi higijenski kutak za učenike. U Područnoj školi Klake, uoči 60 godina školstva, ugrađena su sjenila na učionicama, sanirano i asfaltirano rukometno igralište te postavljena nova zaštitna ograda s ulaznim vratima prema školi. Ove inicijative predstavljaju samo dio širih napora Grada Samobora da kontinuirano ulaže u obrazovanje i osigura optimalne uvjete za sve učenike. 

storyeditor/2024-09-01/MZA1__2_.jpg Stipendira se 121 učenik deficitarnih zanimanja koji primaju 800 eura stipendije godišnje Besplatni prijevoz i udžbenici, stipendije, asistenti u vrtićima... storyeditor/2024-09-02/PXL_190624_116336300.jpg Prvi na redu je grad Samobor Crveni križ organizira akcije darivanja krvi storyeditor/2024-08-30/1000056651.jpg Župan Dobroslavić s ministricom Vučković Uskoro dozvole za branu za zaštitu Neretvanske doline