Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Župan Dobroslavić s ministricom Vučković

Uskoro dozvole za branu za zaštitu Neretvanske doline

storyeditor/2024-08-30/1000056651.jpg
Foto: DNŽ Riječ je o ključnom i nezaobilaznom strateškom projektu za budućnost Neretve

Župan Nikola Dobroslavić s pročelnicom Žaklinom Marević i ravnateljicama Melanijom Milić i Marijanom Miljas Đuračić u Zagrebu je održao sastanak s ministricom Marijom Vučković i državnom tajnicom Anjom Bagarić o temama iz nadležnosti Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Zajednički su utvrdili da je projekt Brane za zaštitu Neretvanske doline pred ishođenjem posljednjih suglasnosti i dozvola te će do kraja godine biti spreman za financiranje. Riječ je o ključnom i nezaobilaznom strateškom projektu za budućnost Neretve.

Na sastanku su sagledane i dosadašnje aktivnosti u vezi s potencijalnom dodatnom zaštitom dijela doline i uspostavom parka prirode te je dogovoreno ažuriranje podloga i pokretanje dijaloga s lokalnim zajednicama o ovoj temi.

Razgovarali su i o centru za riječnu kornjaču u Majkovima, koji je pripremila Dubrovačko-neretvanska županija. Ministrica zaštite okoliša i zelene tranzicije Marija Vučković potvrdila je mogućnost financiranja ovog prezentacijskog centra uz potrebu izrade financijske studije o opravdanosti.

Utvrđeno je, također, da je Ministarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije uvažilo sve primjedbe Dubrovačko-neretvanske županije vezane za prekogranične postupke procjene utjecaja na okoliš za Zračnu luku Trebinje i Prostorni plan Crne Gore te ih je u okviru Espoo Konvencije Republika Hrvatske dostavila nadležnim tijelima Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

storyeditor/2024-08-31/Vinkovci_bebe_1.jpg Ulaganje u mlade i obrazovanje najisplativije je ulaganje, rekao je Bosančić Dodijeljene naknade za 75 novorođenčadi iz Vinkovaca storyeditor/2024-09-01/IMG-4f347f658382d8cf6459ea79129e16f9-V.jpg Započeli radovi na sanaciji i obnovi zgrade lovačkog doma u Gunji Kvalitetan objekt za lovce iz Gunje, ali i njihove goste storyeditor/2024-08-29/5ea8097f9796a0bc1d24d672525a1a0b_XL.jpg Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao Špancirfest 'Ima puno posjetitelja, čuli smo da je atmosfera sjajna'