Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Najbolji ambasadori Lijepe Naše

Buševčani iz Ogranka seljačke sloge pred ciparskom publikom

folklor
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
Na desetom Međunarodnom festivalu plesa u Cipru folkloraši su nastupali dvije noći zaredom

Itekako značajnim ambasadorima Lijepe Naše pokazali su se folkloraši iz Ogranka seljačke sloge iz Buševca. Naime, na desetom Međunarodnom festivalu plesa koji se ove godine održava u Cipru u organizaciji Međunarodnoga savjeta organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture (CIOFF), ogrankaši ne prestaju plesati.

Plesali su dvije noći pred ciparskom publikom te pokazali svu raskoš hrvatskih narodnih nošnji iz svih naših krajeva. Kao sudionike međunarodnog festivala primio ih je i tamošnji gradonačelnik Mehmet Harmanci. Iako je domjenak neslužbeni dio festivala, buševački folkloraši iskoristili su priliku kako bi ponosno promovirali svoj kraj. Uručili su mu, naime, poklone Turističke zajednice Grada Velike Gorice, Turističke zajednice Grada Zagreba te Turističke zajednice Zagrebačke županije. Tko zna, možda njihovi novopečeni međunarodni prijatelji dođu u posjet Hrvatskoj.

Plesom, pjesmom i glazbom na CIOFF-ovu festivalu izveli su prve večeri koreografiju “Kreni kolo”, a njihov nastup na svom Facebook profilu objavio je i sam gradonačelnik Harmanci.

U svom drugom nastupu zaplesali su linđo te izveli pjesme i plesove Turopolja. Nastupili su i na zatvaranju festivala 11. kolovoza, a vrijeme između nastupa iskoristili su za razgledavanje Cipra.

informatičari osvojili medalje u Rusiji Olimpijada u Rusiji Mladi informatičari okitili se medaljama