Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Prosinac u Puli

Čak 200 programa na 50 različitih lokacija, Nova godina uz Prljavo kazalište

Najava Prosinca u Puli
Foto: Grad Pula
Pulski gradonačelnik najavio je kako će ove godine klizalište biti na novootvorenom Trgu kralja Tomislava, a otvorenje je predviđeno 30. studenoga u podne. Klizalište će do 14. siječnja svakodnevno biti otvoreno od 9 do 22 sata

Bogat program tradicionalne manifestacije "Prosinac u Puli" i ove će godine Puljanima i sve brojnijim posjetiteljima ponuditi obilje kulturnih i zabavnih sadržaja, a među čak 200 programa na pedeset različitih lokacija u gradu brojni su koncerti, predstave i radionice namijenjeni najmlađima.

Manifestaciju je na konferenciji za novinare u ponedjeljak najavio pulski gradonačelnik Boris Miletić te izrazio zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom gradskih institucija, udruga i pojedinaca koji svojim kreativnim programima pridonose prepoznatljivosti te manifestacije.

 - Upravo susret i skup takvih programa, kojih je ove godine čak 200, Pulu čine prepoznatljivom, a građanima nude raznovrsnu blagdansku ponudu za sve uzraste, sastavljenu od glazbenih događanja, izložbi, sajmova, kazališnih predstava, radionica, kulinarskih, pa i sportskih programa - rekao je Miletić. 

Vjeruje da će posebice uživati najmlađi kojima je namijenjeno više od 80 programa, ponajviše preobrazba trga Giardina u "Čarobnu šumu“, koji će u prosincu kao svijetleći park s prepoznatljivim sajamskim kućicama pružati prigodnu blagdansku ponudu.

 Najavio je kako će ove godine klizalište biti na novootvorenom Trgu kralja Tomislava, otvorenje je predviđeno 30. studenoga u podne. Klizalište će do 14. siječnja svakodnevno biti otvoreno  od 9 do 22 sata.

 U sklopu Rocktarate na trgu Portarata održat će se petnaest koncerata domaćih izvođača, a na Trgu Forum će u Novu godinu Puljane i njihove goste uvesti Prljavo kazalište uz Night Express i nezaobilazni vatromet.