Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
Sestre Presvetog Srca Isusova posjetio gradonačelnik

Časne su uvijek na usluzi potrebitima i župi

Foto: slatina.hr
Od dolaska u Slatinu 1937. skrbe se za siromašne i bolesne, rade s djecom i mladima...

Časne sestre Družbe Presvetog Srca Isusova od svoga su dolaska u Slatinu 1937. godine pa sve do danas od velikog značaja za Župu sv. Josipa, ali i za cijelu zajednicu. Brojne su časne sa slatinskim narodom proživljavale sve njegove teškoće, ali i radosti, a danas u samostanu borave samo četiri časne sestre - Krešimira (Ana) Vuleta, zatin Dionizija (Marija) Petric, Nives (Jelena) Stubičar te sestra Flavija (Ana) Prepunić.

Samostan Presvetog Srca Isusova u Slatini ima tradiciju dugu 85 godina gdje su časne sestre prisutne bez prekida, čak i tijekom ratnih godina. Rad slatinskih časnih sestara, osim u Župi sv. Josipa gdje su uz druge obveze aktivne u dekoraciji crkve i pjevanjem u euharistiji, vidljiv je i u konstantnom radu s djecom. Od početka svog djelovanja u Slatini bile su na usluzi potrebitima, skrbile se za siromašne, nemoćne, bolesne, bavile se humanitarnim radom... Postale su duhovno bogatstvo grada.

Tople riječi i obilje Božjeg blagoslova sestre Dionizija i Flavija uputile su nedavno i slatinskom gradonačelniku Denisu Ostrošiću pri zajedničkom susretu u Samostanu časnih sestara Presvetog Srca Isusova u Ulici Braće Radić 21 u Slatini. Gradonačelnik se zahvalio časnim sestrama na svoj dobroti koju nesebično daruju svim građanima Slatine. A Slatinčani, pak, za njih imaju samo riječi hvale, baš kao i župnik Dragan Hrgić.

Natječaj Financiranje projekata udruga Gradska razvojna agencija Slatine održala je edukativnu prezentaciju o izvorima mogućih financiranja poduzetnika ”Vrijeme pred nama puno je poduzetničkih prilika” Za niz sadržaja Konstituiran Savjet mladih grada Slatine