Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
“Projekti poput ovoga daju dušu gradu”

Centar grada dobio novouređenu šetnicu

Foto: Branimir Bradarić
Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, koji je obišao novi prostor, rekao je da ovom prostoru u središtu Grada gravitira oko 5500 stanovnika

Mještani Vinkovaca koji žive u Ulici Antuna Mihanovića i okolnim stambenim zgradama duž Starčevićeve i Lapovačke ulice na daljnje korištenje dobili su novouređeni prostor, odnosno šetnicu, koji se nalazi između Konzuma i jesenas sagrađenog dječjeg igrališta u čije je uređenje uloženo nešto više od milijun kuna. Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, koji je obišao novi prostor, rekao je kako ovom prostoru u središtu Grada gravitira oko 5500 stanovnika.

Radovi na izlijevanju temeljne ploče knjižnice trajali 30-ak sati Pročelje nove zgrade knjižnice simbolizirat će otvorenu knjigu kroz koju prolaze geleri

– Kada smo krenuli s gradnjom dječjeg igrališta i uređenjem javnog prostora, nismo mislili da će trebati toliko vremena i sredstava. Na kraju mislim da je ispalo prekrasno. Građani Mjesnog odbora Centar dobili su sada ugodan prostor, ali ne samo oni nego i ostali građani koji gravitiraju ovom prostoru – rekao je Bosančić.

Dodao je i da su projekti poput ovoga oni koji gradu daju dušu kao i da je stupanjem na dužnost gradonačelnika najavio da će svaki dio grada dobiti moderno uređeno i opremljeno dječje igralište oko kojega bi se onda dalje gradili sadržaji za odrasle. U obilasku novouređenog prostora bio je i predsjednik Mjesnog odbora Ivan Kubiček koji je zahvalio gradskoj upravi na provedenim radovima i uloženim sredstvima. Zahvalio je i stanovnicima toga dijela grada koji su, kako je rekao, imali strpljenja tijekom trajanja radova.

Educiranje Poučne staze u Park šumi Kanovci

– Ovo je bio pun pogodak što pokazuje i velik broj djece, mladih i roditelja koji dolaze na ovo igralište. Ova nova šetnica čini jednu modernu cjelinu kakvu centar grada i zaslužuje – rekao je Kubiček.

Mališane, a i one malo veće koji su se zatekli na dječjem igralištu u vrijeme posjeta gradonačelnika, gradske vlasti počastile su sladoledom, a nije izostao ni među djecom rado viđeni klaun.