Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin 54 pregleda
Eko tržnica u Labinu

Certificirani eko proizvodi izravno od samih proizvođača

Eko tržnica
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Osim brojnih proizvoda, posjetitelji će imati priliku kupiti eko sjemenje i sadnice

LAG 'Istočna Istra' u partnerstvu s Udrugom Istarski eko proizvod organizira Eko tržnicu koja će se održati 22. travnja  na Trgu labinskih rudara s početkom u 9 sati. Posjetitelji će na jednom mjestu moći degustirati, potražiti savjet i kupiti certificirane ekološke proizvode izravno od samih proizvođača. 

Na sajmu će se predstaviti 10-tak proizvođača certificiranih ekoloških proizvoda iz istarske županije i šire. U bogatoj ponudi naći će se eko proizvodi od žitarica (brašno, griz, palenta, tjestenina), eko povrće i ekološke sadnice povrća, eko med i drugi pčelinji proizvodi, proizvodi od lavande (hidrolat, eterična ulja, kreme), sok od aronije, eko vino, eko proizvodi od smokve(marmelade, ocat), kao i razni ostali ekološki proizvodi. Posjetitelji će imati priliku kupiti eko sjemenje i sadnice.

Poznata eko-vrtlarica i jedna od začetnica ekološke poljoprivrede u Hrvatskoj Zlata Nanić na Eko tržnici predstavit će četiri knjige; Jela od ljekovitog bilja; Naša tradicijska jela na zdraviji način; Prirodna zimnica  i Kolači za zdravlje, priopćili su iz Grada Labina