Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
GRAD JE OSIGURAO I NOVE POTPORE MALIM GOSPODARSTVIMA POGOĐENIM KORONAKRIZOM

Četiri mjere pomoći obrtnicima

Krešimir Ačkar
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
Na javni poziv pristiglo je 110 zahtjeva koji su trenutačno u postupku kontrole i obrade

Oslobođeni su komunalne naknade, kao i naknade za korištenje terasa. Zatim i obveze plaćanja zakupa za poslovne prostore koji su u vlasništvu Grada do 31. prosinca 2020. godine. A ugostitelji i obrtnici koji su obveznici poreza na potrošnju alkoholnih pića, vina, piva i bezalkoholnih pića u ugostiteljskim objektima oslobađaju se i plaćanja poreza od 3 posto.

DO SVIBNJA Rasvjeta kod željezničke stanice

Ovo su nove mjere pomoći gospodarstvenicima pogođene koronakrizom koje su donesene na 25. sjednici Gradskog vijeća. Novi set mjera podržala su 24 vijećnika, a jedan je bio suzdržan.

– Budući da je sektor gospodarstva, posebice ugostiteljstva. pogođen krizom uzrokovanom pandemijom koronavirusa, Grad im ovime omogućava lakši oporavak, sagledavajući sve mogućnosti i potrebe našeg gospodarstvenika.

Ovom odlukom Grad donosi odgovarajuće pothvate za one kojima je privremeno obustavljen rad zbog mjera koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske – rekao je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Lijepo vrijeme omogućilo radove po gradskim naseljima Početkom travnja počinje gradnja pješačke staze sve do Petrovine

Uz spomenute mjere pomoći, Grad je osigurao i potpore za mala gospodarstva pogođena epidemijom COVID-19 u iznosu od 2,2 milijuna kuna. Prihvatljivi prijavitelji bili su subjekti kojima je 27. studenog 2020. godine, odlukom koju je donio Stožer civilne zaštite, potpuno ili djelomično obustavljeno poslovanje. A potpora se odobrava za financiranje tekućeg poslovanja, koje prijavitelj smatra neophodnim za nastavak daljnjeg poslovanja.

Na javni poziv pristiglo je 110 zahtjeva koji su trenutačno u postupku kontrole i obrade. Po završetku obrade, bit će poznati i objavljeni rezultati.

Grad će usto uskoro objaviti i drugi javni poziv za dodjelu potpora subjektima malog gospodarstva kako bi pomogao i onim poduzetnicima kojima odlukom Stožera civilne zaštite RH nije obustavljena djelatnost, a uslijed pandemije im je ugroženo poslovanje.