Izbornik
Naslovnica Gradovi
U subotu 13. siječnja po gradu i nedjelju 14. siječnja Donji Miklouš – Šimljanik

Četrdesetak posada, uključujući Talijane s buggyjima, jurit će makadamom

Prijavio nam se već prošlogodišnji pobjednik Pehar, slovenski vozač, zatim Vojvodić, Lončarić, otac i sin Ravenščak, ali svaki sa svojim timom, kažu iz AK Delta
1/2
Foto: Čazma
Delta Winter Rally Show trebao je biti u prosincu, ali zbog velikog interesa iz Italije, Austrije i Slovenije prebačen je za siječanj i zapravo otvara sezonu u 2024. godini

Delta Winter Rally Show u Čazmi već je dobro poznata utrka kojom počinje sezona relija u Hrvatskoj, a ni u 2024. godini neće izostati. Brzinci u Čazmi i makadam od Miklouša do Šimljanika i nazad 13. i 14. siječnja 2024. godine privući će ponovno sve ljubitelje relija u čazmanski kraj.

Start u središtu Čazme
Organizator je utrke AK Delta, a potporu kao i do sada pružaju Grad Čazma, Bjelovarsko-bilogorska županija, AK Bjelovar i niz ostalih sponzora.

– Četvrti Delta Winter Rally Show 13. i 14. siječnja održat će se na istom mjestu kao i prethodna tri. Vozit će se u subotu 13. siječnja po gradu i nedjelju 14. siječnja Donji Miklouš – Šimljanik. Servis će biti na aerodromu u Grabovnici, a sve počinje u subotu u 11 sati na takozvanom shakedownu, odnosno na stazi koja služi za testiranje vozila. Za sada imamo dvadesetak prijavljenih timova i bit će nam drago da i ovog puta dođu gledatelji i na shakedown i na brzinac u Čazmu te, naravno, na nedjeljni program, kao što su to radili svaki put dosad – ističu organizatori.

Foto: Čazma

Inače, rally je trebao biti održan u prosincu, ali zbog velikog interesa timova iz okružja – Italije, Austrije i Slovenije – prebačen je za siječanj i zapravo otvara sezonu u 2024. godini. Očekuje se da će nastupiti četrdesetak posada, a posebna atrakcija bit će Talijani s buggyjima, koji su vrlo atraktivni na makadamskim stazama.

– U subotu u 17 sati ceremonijalni je start u središtu Čazme, kao i proteklih godina, gdje će se predstaviti sve posade. Prijavio nam se već prošlogodišnji pobjednik Pehar, slovenski vozač, zatim Vojvodić, Lončarić, otac i sin Ravenščak, ali svaki sa svojim timom. Znači, ima vrlo poznatih i hrvatskih i slovenskih vozača relija. Iz Italije nam se obećao javiti sudionik koji je bio drugi. Prijave se zatvaraju 5. siječnja i tada ćemo imati točan broj prijavljenih i s kojim će tipovima vozila nastupiti – ističu iz AK Delta.

Prekrasna i brza cesta
Na 4. Delta Winter Rally Showu u Čazmi ponovo će nastupiti i legenda hrvatskog automobilizma, Bjelovarčanin Davor Jurjević, koji vozi za AK Delta, i Čazmanac Marko Devčić.

– Cesta je prekrasna i brza, ali je vozački vrlo zahtjevna. Prošlogodišnji pobjednik Pehar rekao je kako je to pravi finski reli, brzinac kao u Finskoj. Ondje su takvi brzinci na tvrdom makadamu – rekao je Jurjević.

SVAKI od dobivenih certifikata garancija je visoke kvalitete zdravstvene skrbi, rekao je Krešimir Antonio Paliska, izvršni direktor svjetske akreditacijske organizacije u zdravstvu U području zdravstva primjer cijeloj Hrvatskoj "Akreditacija je povijesni uspjeh i kruna stogodišnjeg rada" U PRORAČUNU Grada za stipendije je osigurano 314 tisuća eura Uručeni ugovori za stipendije grada Stipendije će dobivati 350 učenika i studenata PRORAČUN Međimurske županije usvojen je s 29 glasova za i tri suzdržana Najvažniji financijski dokument težak 91,8 milijuna eura Povećano 80% proračunskih stavki za razvojni zamah