Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Putem natječaja prodaju gradsko zemljište

Cilj je demografska obnova Vinkovaca

Foto: Grad Vinkovci
Gradilišta se nalaze u Ulici Dragutina Žanića Karle

Grad Vinkovci se kao i većina gradova u Slavoniji susreće s iseljavanjem mladih, koji odlaze u druge gradove u Hrvatskoj i izvan granica RH, te tamo pronalaze poslove i zasnivaju svoje obitelji. S ciljem poticanja demografske obnove, urbane regeneracije naselja te smanjenja iseljavanja mladih obitelji, gradske vlasti odlučile su putem javnog natječaja prodavati gradilišta u svom vlasništvu u svrhu gradnje obiteljskih kuća, po povoljnijim uvjetima.

Javni poziv za zakup prostora u inkubatoru Mala poduzeća Javni poziv za zakup prostora u inkubatoru

Stoga je Grad Vinkovci objavio novi krug prodaje gradilišta kojima je vlasnik, a nalaze se u Vinkovcima, u Ulici Dragutina Žanića Karle. Prodaje se šest gradilišta na čiju cijenu ponuditelji, ako ispunjavaju uvjete, mogu ostvariti popust. Tako obitelji bez djece imaju popust od 10 % na ponuđenu cijenu dok obitelj s jednim djetetom ima popust od 30%.

Obitelj s dvoje djece ostvaruje popust od 50%, obitelj s troje djece 70% dok obitelji s četvero i više djece ostvaruju popust od 85% na ponuđenu cijenu. Isto tako, mlade obitelji do 45 godina starosti ostvarivale bi dodatni popust od 10% na ponuđenu cijenu. Prema navodima iz natječaja, površine gradilišta kreću se u rasponu od 280 do 620 m².

Vinkovci donijeli nove mjere za razvoj poduzetništva Grad će poduzetnicima subvencionirati kamate na kredite, troškove priključaka...

– Pozivaju se svi zainteresirani da dostave svoje ponude na adresu Grad Vinkovci, Upravni odjel za gospodarenje gradskom imovinom i mjesnu samoupravu, Bana J. Jelačića 1, Vinkovci. Javno otvaranje ponuda bit će održano 31. ožujka u 10 sati, u maloj vijećnici Grada Vinkovaca – navode iz gradske uprave.