Izbornik
Naslovnica Gradovi
Nastavljaju brojne projekte za razvoj grada

Cilj je dobar standard i zadržavanje mladih na području Popovače

S obzirom na iznimno velik interes za upis u Dječji vrtić Popovača Grad uređuje alternativni prostor do izgradnje novog vrtića
1/2
Foto: Popovača
Grad Popovača nedavno je proslavio Dan grada i blagdan sv. Alojzija Gonzage, a tom prigodom gradonačelnik Josip Mišković istaknuo je da gradska uprava planira i nastavlja brojne projekte

Grad Popovača nedavno je proslavio Dan grada i blagdan sv. Alojzija Gonzage, a tom prigodom gradonačelnik Josip Mišković istaknuo je da gradska uprava planira i nastavlja brojne projekte kojima je cilj razvoj grada, dobar standard svih građana te zadržavanje mladih na području Popovače.

Dječje gradsko vijeće
– Grad kontinuirano provodi niz različitih mjera u smislu osiguravanja kvalitetnih uvjeta za život na ovom području, kako mladih, tako i sugrađana starije životne dobi. Povećan je iznos učeničkih i studentskih stipendija te se one sada za učenike isplaćuju u iznosu od 400 kuna, a za studente 600 kuna. Nastavljena je i mjera sufinanciranja kamata za poduzetničke kredite kao i isplata poticaja za nova zapošljavanja u iznosu od 10.000 kuna. Grad je za oko 900 umirovljenika s mirovinom manjom od 2500 kuna, odnosno građana starijih od 65 godina bez prihoda osigurao isplatu božićnica i uskrsnica u iznosu od 300 kuna, odnosno 40 eura, a nastavljena je i isplata subvencija poljoprivrednicima – rekao je gradonačelnik Mišković napomenuvši kako su dodijeljeni i poticaji za kupnju ili izgradnju prve nekretnine za stanovanje u iznosu od 30.000 kuna.

Nakon uspješno završene II. faze projekta "Zlatne žene za zlatnu dob" u potpunosti financiranog iz Europskog socijalnog fonda, gradonačelnik je krajem prosinca s HZZ-om i Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike potpisao Ugovor za nastavak, odnosno provedbu III. faze projekta kroz koju je Grad također zaposlio 30 žena.

– Nastavljamo financirati rad udruga, za one iz područja kulture izdvajamo više od 91 tisuću eura, za kapitalna ulaganja u vjerske objekte više od 38 tisuća, a za ostale udruge oko 55 tisuća eura. Zajednicu sportskih udruga koja okuplja 21 članicu financiramo sa 123 tisuće eura, a Vatrogasnu zajednicu koja okuplja 14 društava sa 186 tisuća eura. Grad Popovača aktivno odrađuje korake ka dobivanju statusa Grada – prijatelja djece, a jedan od njih je Dječje gradsko vijeće od 12 učenika osnovnih škola, kao i izbor dječje gradonačelnice Lore Križanić. Intenzivno se provode aktivnosti na otvaranju srednje škole u Popovači, dodao je gradonačelnik.

Alternativni prostor za vrtić
Očekuje se i realizacija započetih aktivnosti u suradnji s Domom zdravlja Kutina usmjerenih ka stvaranju uvjeta za dugoročnije osiguravanje pedijatra u Popovači. S obzirom na iznimno velik interes za upis nove djece u Dječji vrtić Popovača, a riječ je o njih stotinjak, Grad uređuje alternativni prostor do izgradnje novog vrtića jer postojeći kapaciteti, iako prošireni prije nekoliko godina, više ne zadovoljavaju trenutačne potrebe.

U Tehnološkom parku pružaju usluge poslovnog i poduzetničkog savjetovanja malih i srednjih tvrtki u svim fazama njihova poslovnog ciklusa Fokus na razvijanje gospodarstva Inkubaciju prošlo 85 tvrtki: Nastojimo im omogućiti što kvalitetnije uvjete za rad Premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Krešimir Ačkar obišli su radove na poduzetničkom inkubatoru u Podložnici Poduzetnički inkubator u Podložnici vrijedan nešto više od 26 milijuna kuna Vjerujemo da će iz ove zgrade jednom izaći jedan novi Rimac ili Infobip DODATNI KAPACITETI U novom vrtiću u Molvicama (slika gore) bit će 52 nova mjesta, a radovi bi trebali završiti za šest mjeseci. Rekonstrukcijom DV Izvor (slika desno) osigurat će se 104 nova mjesta, imat će natkrivenu terasu, a rok je 13 mjeseci Rješenje za dugogodišnji problem Gradi se vrtić u Molvicama, dograđuje "Izvor" u Krklecovoj