Izbornik
Naslovnica Gradovi
Poduzetnički inkubator u Podložnici vrijedan nešto više od 26 milijuna kuna

Vjerujemo da će iz ove zgrade jednom izaći jedan novi Rimac ili Infobip

Premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Krešimir Ačkar obišli su radove na poduzetničkom inkubatoru u Podložnici
Foto: VELIKA GORICA

Prisutnost premijera Andreja Plenkovića u gradu gradonačelnik Krešimir Ačkar iskoristio je kao priliku da s njim održi radni sastanak tijekom kojega su zaključili da razvoj Velike Gorice ide u dobrom smjeru te je pred gradom blistava budućnost.

– Razgovarali smo o našim projektima koji su u tijeku. Analizirali smo sve u što su uložile država i Europska unija, a svjedoci smo da nikada nije više uloženo u naš grad. U ovom trenutku samo u predškolski odgoj i infrastrukturu ulaže se više od 20 milijuna eura. Razgovarali smo i o nekim planovima za budućnost. Istaknuli smo da smo spremni za sve projekte, a želimo izgraditi dom za starije i nemoćne, kao i vanjske bazene – rezimirao je gradonačelnik Ačkar.

Kako ne bi sve ostalo samo na sastanku, premijer Plenković obišao je i gradilište poduzetničkog inkubatora u Podložnici.

Riječ je o projektu vrijednom nešto više od 26 milijuna kuna, od čega je 21,2 milijuna kuna sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a ostalih pet milijuna sredstvima Grada.

Građevina će se prostirati na dvije razine površine 2031 četvorni metar bruto građevinske površine, odnosno tlocrtne površine od 1137 četvornih metara. Ovaj projekt prilagođen je potrebama mladih i inovativnih tvrtki, a 24 radna mjesta bit će na dispoziciji freelancerima.

– Vjerujemo da će iz ove zgrade jednom izaći jedan novi Rimac ili Infobip koji je izašao iz pulskog inkubatora, a danas ima tržišnu vrijednost veću od milijadu eura i urede po cijelom svijetu. Uz ovaj poduzetnički inkubator, u Velikoj Gorici se gradi i Centar izvrsnosti, čime zapravo postajemo jedan moderan, suvremen europski grad, najpoželjniji za život u Republici Hrvatskoj što mnoge analize i pokazuju. Ovime će naša Velika Gorica mladima postati još poželjnija i dat ćemo im onaj vjetar u leđa kako bi se što lakše uspjeli ostvariti i bili što kompetentniji na tržištu – kazao je gradonačelnik Ačkar.

U suradnji s Gradom Slatinom već je pripremljen materijal kojim će se nastaviti uređenje mrtvačnice koja bi do blagdana Snježne Gospe trebala zasjati novim sjajem, nakon što se fasada i stolarija osvježe novim slojem boje Uklonjen otpad, zaraslo raslinje, dotrajalo drveće i panjevi Divlje odlagalište otpada sada je park, a uz njega je uređeno i dječje igralište GOSTI iz BiH obišli su bolnicu u Novoj Gradiški, Luku Brod i općinu Okučani Na području Republike Srpske živi samo 25 tisuća Hrvata Županija će podržati projekte od interesa za Hrvate u entitetu RS-a POTPISAN je ugovor vrijedan 704.063 eura kojim su definirani uvjeti rekonstrukcije prostora, a potpisali su ga ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović i Klaudija Korade, direktorica tvrtke Kontura Bolja skrb o pacijentima Novo ulaganje u zdravstvo – počinje obnova Odjela neurologije