Izbornik
Naslovnica Gradovi
Uklonjen otpad, zaraslo raslinje, dotrajalo drveće i panjevi

Divlje odlagalište otpada sada je park, a uz njega je uređeno i dječje igralište

U suradnji s Gradom Slatinom već je pripremljen materijal kojim će se nastaviti uređenje mrtvačnice koja bi do blagdana Snježne Gospe trebala zasjati novim sjajem, nakon što se fasada i stolarija osvježe novim slojem boje
Foto: Mihaela Feldi
Uz djelatnike Slatina koma, u radnim su akcijama sudjelovali članovi Mjesnog odbora Bakić, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, temeljnog ogranka Bakić i ostalih bakićkih udruga

Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i pročelnik gradskog Upravnog odjela za razvoj Marin Kokorić posjetili su slatinsko prigradsko naselje Bakić, gdje su ih dočekali članovi Mjesnog odbora Bakić na čelu s predsjednikom Ivicom Pavinom. Obišli su, među ostalim, mrtvačnicu i dječje igralište uz novouređeni park u Ulici braće Radić.

Sredinom ožujka u spomenutoj ulici je nekadašnje divlje odlagalište otpada pretvoreno u prekrasan mladi park, a proteklih se dana intenzivno radilo i na uređenju dječjeg igrališta uz taj park. Naime, djelatnici Slatina koma radnim su strojevima navezli veću količinu pijeska kako bi se igralište poravnalo i pretvorilo u adekvatan sportski teren koji više neće nakupljati veće količine vode za vrijeme kišnih perioda.

Uređenje mrtvačnice
Na isti način uklonjeno je još jedno divlje odlagalište otpada u Bakiću te je iskrčena parcela iza mrtvačnice, a uz djelatnike Slatina koma u radnim su akcijama sudjelovali članovi Mjesnog odbora Bakić, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, temeljnog ogranka Bakić i ostalih bakićkih udruga. Tako je uklonjen sav otpad, zaraslo raslinje, dotrajalo drveće i panjevi te je uređena ravna površina koja će u dogledno vrijeme poslužiti za proširenje groblja, a dio je predviđen za uređenje parkirališta. Zasađeno je nekoliko novih stabala. Osim toga, na mrtvačnici su sanirani zidovi koje su oštetili zub vremena i vlaga, a uređeni su i sanitarni čvor i vanjska slavina na kojima su u zimskim uvjetima popucale cijevi.

U suradnji s Gradom Slatinom već je pripremljen materijal kojim će se nastaviti uređenje mrtvačnice koja bi do blagdana Snježne Gospe trebala zasjati novim sjajem, nakon što se osvježi fasada i stolarija novim slojem boje.

Uz nabavljena kolica za prijevoz vijenaca i cvijeća od mrtvačnice do grobnog mjesta tijekom pogreba, mrtvačnica u Bakiću sada raspolaže svom potrebnom opremom, a u planu je zamijeniti dotrajale stolice i klupe.

Hvalevrijedna suradnja
– Ovo što mi radimo kao Mjesni odbor uz podršku Grada Slatine, gradonačelnika Ostrošića i svih službi, gdje posebno ističem tvrtku Slatina kom, hvalevrijedno je i zaista smo napravili korake za Bakić koji su nekada bili nezamislivi. Svi ti radovi iziskivali su dosta velike troškove, ali i ogromne napore svih onih koji su se uključili u radne akcije, a dvije lokacije koje su bile ruglo našega mjesta uredili smo na korist svim mještanima – istaknuo je predsjednik MO Bakić Ivica Pavin.

Zadovoljstvo odrađenim radovima nije krio ni gradonačelnik Ostrošić.

– I ranije smo surađivali, ali ne ovakvim intenzitetom gdje je od presudne važnosti upravo ta uključenost samih mještana, članova Mjesnog odbora i udruga koji žele pomoći da njihovo mjesto poprimi novu, još ljepšu vizuru. Pohvalno je što svi rade zajedno kao jedan jer puno je ovdje uloženo i energije i njihovog slobodnog vremena, a volio bih kada bi na takav ili sličan način funkcionirali i drugi mjesni odbori – kazao je Ostrošić.

POTPISAN je ugovor vrijedan 704.063 eura kojim su definirani uvjeti rekonstrukcije prostora, a potpisali su ga ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović i Klaudija Korade, direktorica tvrtke Kontura Bolja skrb o pacijentima Novo ulaganje u zdravstvo – počinje obnova Odjela neurologije DUGOGODIŠNJA uspješna znanstveno-istraživačka, razvojna i obrazovna suradnju podignuta je na još višu razinu novim ugovorom Potpisan Sporazum o suradnji između Ericssona Nikole Tesle i FERIT-a Suradnjom i partnerstvom ostvaruje se gospodarski i društveni prosperitet STANOVNICIMA pogođenima potresom na području Sisačko-moslavačke županije omogućen je besplatan prijevoz na svim relacijama unutar Hrvatske, pa tako i za ovo putovanje do važnih obalnih destinacija Linija sezonskog vlaka Od Vukovara do Splita noćnom linijom na ljetni odmor i kupanje na Jadran