Izbornik
Naslovnica Županije
Bolja skrb o pacijentima

Novo ulaganje u zdravstvo – počinje obnova Odjela neurologije

POTPISAN je ugovor vrijedan 704.063 eura kojim su definirani uvjeti rekonstrukcije prostora, a potpisali su ga ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović i Klaudija Korade, direktorica tvrtke Kontura
Foto: Međimurska županija
Godišnje ambulantom i Odjelom prođe 17.000 pacijenata, a do kraja godine pacijenti i djelatnici imat će uvjete dostojne 21. stoljeća, kaže župan Matija Posavec

Rekonstrukcija i obnova Odjela neurologije novi je veliki projekt kojim Međimurska županija nastavlja ulaganje u Županijsku bolnicu Čakovec. Potpisan je ugovor vrijedan 704.063 eura kojim su definirani uvjeti rekonstrukcije tog prostora. Ugovor su potpisali ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović i Klaudija Korade, direktorica tvrtke Kontura.

Kadrovski ekipiran
– Odjel neurologije ima iznimno važno mjesto u našoj ustanovi i s ponosom možemo reći da je u potpunosti kadrovski ekipiran te ima viziju razvoja djelatnosti u čemu će svakako pomoći rekonstrukcija – rekao je ravnatelj bolnice Šegović. Župan Posavec ističe da je riječ o jednom od vitalnih djelatnosti bolnice.

– Kročimo dalje vlastitom vizijom, prema još boljem zdravstvu, ne čekajući nikoga. Na redu je rekonstrukcija i obnova Odjela neurologije, jedne od najvažnijih djelatnosti Županijske bolnice Čakovec. Godišnje ambulantom i ovim odjelom prođe 17.000 pacijenata i želja nam je do kraja ove godine i na ovom odjelu stvoriti djelatnicima i pacijentima uvjete dostojne 21. stoljeća – napominje Posavec i dodaje da je riječ o jednom u nizu obnova koje slijede. Nakon obnova nekoliko odjela ŽBČ-a u tijeku su završni radovi na energetskoj obnovi bolnice, obnovljena je zgrada Zavoda za javno zdravstvo, a narednih dana završit će i obnova interijera Zavoda za hitnu medicinu, uz što je prijavljen i projekt obnove parka i parkirališta u dvorištu zdravstvenih ustanova. Krenulo se u pripremu velikog projekta formiranja palijativnog centra u Fešetetićevu majuru, te gradnju prostora za sve zdravstvene laboratorije. Iz majura je prije četiri godine iseljen Odjel psihijatrije u obnovljeni prostor stare interne, u što je uloženo oko 15 milijuna kuna. Koncept palijativnog centra obuhvaća kapacitet za 25 palijativnih pacijenata smještenih u 15 prostranih soba. Dvije sobe uredit će se za tzv. respite care za privremeni boravak djece s razvojnim poteškoćama koje zahtijevaju 24-satnu skrb. Voditelj Odjela neurologije Boris Hlebec zahvalio je Županiji i ravnatelju.

– Ovim ulaganjem ulazimo u novo razdoblje razvoja našega Odjela i ono predstavlja najljepši poklon svakom Međimurki i Međimurcu. Snažna djelatnost neurologije predstavlja mrežu sigurnosti za sve nas, jer ako je kardiologija srce bolnice, neurologija je njezin mozak – rekao je B. Hlebec, zahvalivši i dosadašnjem voditelju Odjela neurologije Robertu Marčecu na temeljima koje je ostavio.

Dobitnik nagrade
Šef bolničke tehničke službe Alojz Nestić pojasnio je da će se izvesti zamjena svih instalacija s obzirom na to da se radi o zgradi podignutoj još 1974. godine. Zamijenit će se i unutarnja stolarija, izvesti sanacija podova te rekonstrukcija sanitarnih jedinica i prostorija za osoblje.

Odjel neurologije Županijske bolnice Čakovec, dobitnik zlatne nagrade globalne kampanje Angels Initiative RES-Q-a za 2022. godinu, vezane uz kvalitetu skrbi pacijenata koji su pretrpjeli moždani udar, odnosno kampanje u koju su uključeni neurološki centri iz cijelog svijeta.

U PRORAČUNU Dubrovačko-neretvanske županije godišnje je osigurano više od 186 tisuća eura za djelatnost vatrogastva Za popravke vozila, nabavu opreme i osposobljavanje Vatrogasnim postrojbama dodijeljeno 70.000 eura GOSTI iz BiH obišli su bolnicu u Novoj Gradiški, Luku Brod i općinu Okučani Na području Republike Srpske živi samo 25 tisuća Hrvata Županija će podržati projekte od interesa za Hrvate u entitetu RS-a Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak ovih je dana s direktorom tvrtke Pametna energija d.o.o Robertom Mačekom potpisao ugovor o modernizaciji bjelovarske javne rasvjete Moguća nadogradnja u bilo kojem trenutku Novom tehnologijom javne rasvjete uštedjet će se i do 66 posto energije