Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Turistički program Zaprešića za 2020. godinu

Cilj je pozicionirati specifične oblike turizma poput golfa, jahanja, ribolova...

Foto: Grad Zaprešić
TZ će idućih pet godina upravljati objektom Vršilnice koji je obnovljen i preuređen u multi-funkcionalan prostor koji spaja staro i novo. Ovo je rijedak primjer u cijelosti očuvane građevine tog tipa

Program rada Turističke zajednice grada Zaprešića za 2020. godinu nosi naziv Zaprešićka priča, a glavni je cilj ove godine, novim programima ispričati priču o zaprešićkom kraju i banu Josipu Jelačiću te pozicionirati specifične oblike turizma u obliku golfa, jahanja, ribolova i vjerskog turizma. U ovoj će godini tako biti pokrenuti brojni novi projekti, ali i osvježene postojeće tradicionalne manifestacije ovoga kraja.

Zaprešić: Počeli pripremni radovi na novoj sportskoj dvorani vrijednoj 25 milijuna kuna Nastavak ulaganja u poboljšanje uvjeta obrazovanja Počeli pripremni radovi na novoj sportskoj dvorani vrijednoj 25 milijuna kuna

Interaktivna staza

Prvi u nizu novih projekata jest edukativno-ekološki projekt i akcija „Ja sam Zaprešćan – moj Zaprešić“, a koja će biti organizirana u suradnji s vrtićima i školama s područja Zaprešića radi povezivanja obrazovanja, turizma, lokalne zajednice i očuvanja okoliša. Na proljeće će biti postavljena i interaktivna poučna staza bana Josipa Jelačića u Novim dvorima; edukativna i zabavna s elementima futurizma, a organizacijom Turističkog foruma zaprešićkog kraja započet će edukacijski ciklus za sve sudionike na našem turističkom tržištu.

Veliki forum predstavit će novu Zaprešićku priču te ponuditi novu platformu svim subjektima zaprešićkog kraja koji kreiraju turističku ponudu ovoga kraja ili su njezin prepoznatljivi dio. Ovo će biti dobar primjer koordinacije i komunikacije turističke zajednice s dionicima privatnog i javnog sektora u zaprešićkom kraju. Ljeto donosi ljetne glazbene večeri i novo ruho manifestacije Žetvene svečanosti, a središnja manifestacija zaprešićkog kraja i Novih dvora i ove jeseni bit će četverodnevni program „Trenutak uspomene s banom“.

Lovro Marić, Frane Miletić i Nika Tretinjak bivši su učenici OŠ Ljudevita Gaja, a na olimpijadu su se plasirali riješivši test znanja iz fizike, kemije i biologije koji je trajao 150 minuta Osvojili medalje Zaprešićani na prirodoslovnoj olimpijadi mladih u Dohi

Još kreativnijim konceptom usmjerenim prema obiteljima i djeci želja je ponovno privući velik broj posjetitelja da bi upoznali ostavštinu bana Josipa. U pripremi su i novi sportski i ekološki projekti, kao i programska iznenađenja u vrijeme Adventa. Inače, TZ grada Zaprešića idućih pet godina upravljat će objektom Vršilnice u kompleksu Novih dvora Jelačićevih.

Spoj starog i novog

– Objekt Vršilnice potpuno je preuređen i obnovljen kao multifunkcionalni prostor koji spaja staro i novo i čije će upravljanje biti usmjereno u dva smjera. Na prvome mjestu Vršilnica će biti predstavljena kao visokovrijedan kulturno-povijesni objekt specifične arhitekture i povijesne vrijednosti i koji predstavlja gotovo jedini primjer u cijelosti očuvane građevine tog tipa. S druge strane Vršilnica postaje mjesto u kojoj će se održavati javni programi poput kulturnih i obrazovnih manifestacija, konferencija i kongresa – objasnio je Toni Ganjto, direktor TZ grada Zaprešića.