Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Nastavak ulaganja u poboljšanje uvjeta obrazovanja

Počeli pripremni radovi na novoj sportskoj dvorani vrijednoj 25 milijuna kuna

Zaprešić: Počeli pripremni radovi na novoj sportskoj dvorani vrijednoj 25 milijuna kuna
1/2
Foto: Grad Zaprešić
Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk kazao je da je ovaj projekt na neki način kruna dosadašnjih gradskih ulaganja u obrazovne i sportske objekte za koje su u posljednjih godinu i pol dana izdvojili više od 40 milijuna kuna

Započeli su pripremni radovi na dugo očekivanoj novoj trodijelnoj školskoj sportske dvorane Osnovne škole Antuna Augustinčića u Zaprešiću, ugovorene vrijednosti od 22 milijuna kuna, a s unutarnjim opremanjem, procjenjuje se da će ovo ulaganje doseći iznos od gotovo 25 milijuna kuna. Po provedenom postupku javne nabave kao najpovoljniji ponuditelj izabran je Obrt Mihaliček, a završetak radova planiran je u roku od 18 mjeseci.

Osnovna škola Vladimira Nazora Završena energetska obnova škole u Škabrnji

– Čast mi je raditi na ovom projektu, ne samo kao građevinaru i vlasniku obrta, nego i kao stanovniku Zaprešića koji zna za dugogodišnji problem neadekvatne školske dvorane. Drago mi je što je Grad Zaprešić našao sredstva da tom problemu doskoči. Imamo višegodišnje radno iskustvo i, između ostalih projekata, sagradili smo četiri sportske dvorane – poručio je vlasnik tvrtke Stjepan Mihaliček. Razloga za zadovoljstvo ima i ravnateljica škole Danijela Adžijević.

– Dugo se nadamo novoj dvorani i napokon smo dočekali dan da naš najveći san postane stvarnost. Sport je vrlo važan za odrastanje djece, ne samo zbog zdravlja, nego i osobnog razvoja i izgradnje osobnosti, jer upravo kroz sport djeca uče raditi u timu, poštivati pravila i biti disciplinirani – izjavila je.

Projekt “Prehrana 4” Projekt “Prehrana 4” Osigurana školska marenda za 673 djece u devet škola

Napomenula je da su učenici, iako nisu radili u primjerenim uvjetima, ipak postizali odlične sportske rezultate, a uvjerena je da će dobivanjem nove sportske dvorane njihove sposobnosti više doći do izražaja. Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk kazao je da je ovaj projekt na neki način kruna dosadašnjih gradskih ulaganja u obrazovne i sportske objekte. Kada je riječ o toj vrsti ulaganja, samo u posljednjih godinu i pol ona su dosegnula više od 40 milijuna kuna.

Podsjetio je tako Turk na obnovljen objekt Osnovne škole Kupljenovo te dograđen i opremljen novi dio sa sportskom dvoranom, energetski obnovljene OŠ Ljudevita Gaja i dio Dječjeg vrtića Maslačak, u potpunosti preuređene učionice i kabinete OŠ Antuna Augustinčića te prostorije starijeg dijela Dječjeg vrtića Vrtuljak. Temeljito je rekonstruiran glavni teren zaprešićkog prvoligaša NK Inter, rekonstruirana je gradska sportska dvorana Športsko-rekreativnog centra, a otvorene su logopedska i sportska ambulanta, tako da Zaprešićani ni tu vrstu usluga više ne moraju tražiti izvan svog grada. I u proračunu za 2020. godinu naglasak je stavljen upravo na ulaganja u obrazovanje. Tako je, uz gradnju nove školske sportske dvorane, gotovo 25 milijuna kuna predviđeno samo za sufinanciranje smještaja djece u dječje vrtiće.