Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Osnovna škola Vladimira Nazora

Završena energetska obnova škole u Škabrnji

Foto: Zadarska županija
Uskoro će biti postavljeni solarni paneli od 100 tisuća dolara koje je škola dobila 2018. godine kao glavnu nagradu u Abu Dhabiju s projektom Sretna škola plave ekonomije

Nakon energetske obnove vrijedne 3,69 milijuna kuna, Osnovna škola Vladimira Nazora u Škabrnji ostvarit će uštedu od najmanje 50 posto energije jer je iz energetskog razreda D prešla u razred A. Tijekom provedbe projekta ugrađena je toplinska izolacija vanjskih zidova, podova i stropa, toplinska hidroizolacija krova te su ugrađeni termostatski ventili i pumpe za grijanje kao i LED rasvjeta.

Razgovor sa županom Božidarom Longinom Iza nas je vrlo uspješna godina, ova pred nama bit će još bolja

Projekt je financiran iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija, nacionalnog Fonda za regionalni razvoj i sredstvima Zadarske županije. Osim znatne uštede energije, projektom su osigurani kvalitetniji uvjeti boravka u školskim prostorima učenicima i djelatnicima škole koja nastavlja s projektima zelene energije, pa će se uskoro postaviti solarni paneli od 100 tisuća dolara koje je škola dobila 2018. godine kao glavnu nagradu u Abu Dhabiju s projektom Sretna škola plave ekonomije. Tako će škola postati potpuno energetski samoodrživa, s vlastitom proizvodnjom električne energije.