Izbornik
Naslovnica Gradovi
POVEĆANA GODIŠNJA IZDVAJANJA

Civilnoj zaštiti 19,3 tisuće kuna više

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Grad Požega sukladno mogućnostima stalno ulaže u civilnu zaštitu

Najveći rast sredstava izdvojenih za civilnu zaštitu u proračunu za 2019. u odnosu na 2018. godinu imalo je, gledano u postocima, Jastrebarsko, dok u apsolutnom iznosu prednjače Makarska, Otočac, Duga Resa, Ivanec, Jastrebarsko, Krk, Kastav, Slunj, Požega i Đakovo. Rezultat je to analize portala Gradonačelnik.hr koja se temelji na posljednjim dostupnim konsolidiranim proračunima Ministarstva financija za 2019. godinu.

Ilustracija Požegi gotovo pola milijuna kuna za besplatnu prehranu učenika Maksimalan iznos za obroke u školi

Požega je preklani izdvojila 19,3 tisuće kuna više za civilnu zaštitu nego u 2018. godini. Sredstva izdvojena za Civilnu zaštitu koristila su se u Požegi strogo namjenski, i to za izradu procjene rizika od katastrofa i velikih nesreća, plana djelovanja u slučaju prirodnih nepogoda, za pomoć pri nabavi opreme udrugama koje su važne za sustav civilne zaštite na području grada Požege (Ronilački klub i HGSS) te za opremanje Stožera CZ-a i pripadnika postrojba opće namjene.

Grad Požega sukladno svojim mogućnostima kontinuirano ulaže u sustav civilne zaštite i sve pripadnike sustava nabavom opreme i osposobljavanja pripadnika postrojba CZ-a i Stožera CZ-a Grada Požege.