Izbornik
Naslovnica Gradovi
Mala bajka koju morate doživjeti i danju i noću

Dani Jelačića uz radionice, predstave, vožnju kočijom i koncerte

Posebno uređen i ukrašen posjed bit će prava mala bajka koju morate doživjeti i danju i noću. Večernji koncert u nedjelju održat će Zsa Zsa
1/2
Foto: Zaprešić
Imanje bana Jelačića pretvara se 7. i 8. listopada u pozornicu 19. stoljeća, gdje će sve posjetitelje dočekati ban Jelačić i grofica Sofija, najavljuju organizatori

Dani Jelačića, koji su proteklih godina postali sinonim za najzabavniji vikend u zaprešićkim Novim dvorima, ponovno su pred vratima, 7 i 8. listopada. U gradskoj turističkoj zajednici manifestaciji su nadjenuli nadimak – Ban Fun fest.

Večernji glazbeni program
– Imanje bana Jelačića pretvara se u pozornicu 19. stoljeća gdje će sve posjetitelje dočekati ban Jelačić i grofica Sofija. Posebno uređen i ukrašen posjed bit će prava mala bajka koju morate doživjeti i danju i noću! Očekuje nas pregršt smijeha i zabave za cijelu obitelj. Čarobne krinoline, grofovske odore, svečani balovi, velika interaktivna predstava na otvorenom, radionice za najmlađe i sjajan večernji glazbeni program - najavljuju u TZ-u i napominju da je ulaz na sve radionice i koncerte besplatan.

U subotu u 10 sati počet će program za one koji žele provesti banski dan uz radionice, konje, krinoline, kočije, bajke, animaciju, turistička vođenja, piknik-zonu, ugostiteljsku ponudu i zabavu za cijelu obitelj. U 10 sati je i otvorenje manifestacije uz izložbu "Budućnost Novih dvora", radova dječjih vrtića iz Zaprešića, Vršilnica u Novim dvorima. Do 19 sati mogu se obići "Pepijev čarobni zabavni kutak", radionice i zabavne igre za najmlađe na otvorenom. Radionice počinju svakih pola sata.

Od 10 do 11 sati na pozornici kod Vršilnice nastupit će dječje plesne, dramske i pjevačke skupine, od 11 do 13 sati posjetitelji će imati priliku razgledati carske konje i grofice u čarobnim krinolinama, u perivoju i na aleji. Od 10 do 18 organizirat će se "Grofičina fotkaona" u Vršilnici, koja će postati bajkovita točka za fotografiranje u kojoj će se moći porazgovarati s groficama u krinolinama i saznati sve o Novim dvorima i programu Ban Fun Festa.

Život bana Jelačića
Od 11 do 13 i od 16 do 18 sati bit će otvoren Muzej Matije Skurjenija uz besplatan ulaz i vođenje. U 16 sati na rasporedu je velika potraga za banskim blagom koja počinje kod Muzeja Matije Skurjenija, a u 17 sati odigrat će se interaktivno-zabavna predstava na otvorenom za male i velike "Srce u bronci iliti Život bana Josipa Jelačića" u 9 postaja i nešto više pjesama, ispred Vršilnice, a posjetitelje vodi kroz cijeli posjed Novih dvora. U 18.30 na redu je "Ban fun tura" upoznavanja Novih dvora, uz tematsku kostimiranu šetnju. U 20 sati održat će se koncert grupe Detour kod Vršilnice.

I u nedjelju je program u potpunosti besplatan, osim vožnje kočijom koja stoji četiri eura po osobi, a karte se kupuju u Turističko-informatičkom centru. Uz već navedeni program, u 18 sati u planu je zajednički projekt osnovnih škola s područja grada Zaprešića i turističke zajednice - predstavljanje kreativnih lampiona koji će krasiti posjed Novih dvora i proglašenje pobjedničkog razreda. Večernji koncert održat će Zsa Zsa.

NAVEDENI PROJEKTI provode se kao sastavna mjera dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije Prijavljeno 7 projekata "Zaželi" za područje VPŽ-a O 598 starijih i nemoćnih brinut će se 99 žena "Dječji festival" održava se i u drugim gradovima Hrvatske. Tradicionalna je to godišnja akcija Saveza društava "Naša djeca" Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci Ljubav djeci prije svega Ovogodišnji Dječji tjedan posvećen je Europskoj godini vještina Željko Burić šibenik Željko Burić: Šibenik je uspio zahvaljujući europskom novcu