Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Split

Delegacija prijateljskog grada Hangzhoua posjetila Banovinu

Delegacija prijateljskog grada Hangzhoua posjetila Banovinu
Foto: Grad Split
Zamjenik gradonačelnika Nino Vela i predsjednik splitskog Gradskog vijeća Igor Stanišić primili su u Banovini višečlano izaslanstvo kineskog grada prijatelja Hangzhoua, predvođeno predsjednicom njihove Gradske skupštine Yo Yuemin

"Mi smo još u veselom ozračju zbog uspjeha naše nogometne reprezentacije, što mislim da možete razumjeti s obzirom na to da smo mala zemlja koja ima stanovnika koliko jedan vaš grad", kazao je zamjenik Vela izražavajući dobrodošlicu kineskoj delegaciji.

Sretni smo, kako je kazao, što s vama možemo podijeliti ovu sreću kao i puno drugih stvari koje povezuju naša dva prijateljska grada.

Čestitajući planetarni uspjeh hrvatskih nogometaša, predsjednica Skupštine grada Hangzhoua, Yu Yuemin rekla  je da je njezin prvi odlazak u inozemstvo bio upravo lanjski posjet Splitu, a povod ovogodišnjeg dolaska je njihov poziv splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari na kongres koji se u sklopu kineske inicijative „Put Svile“ organizira u njihovom gradu.

Skup pod nazivom 'Jedan pojas, jedan put' koji se u prosincu organizira u Hangzhouu okupiti će predstavnike 40 gradova iz svih dijelova svijeta. "Hangzhou, kao i Split ima bogatu povijesnu baštinu staru 2000 godina, a najveća je razlika između naša dva prijateljska grada što imamo puno više stanovnika", dodala je Yo Yuemin, priopćili su iz gradske uprave.

Novo parkiralište u Splitu rekonstrukcija i dogradnja Splićani dobili novouređeno parkiralište