Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
KOPRIVNICA

Devet poduzetnika gradi nove objekte u poslovnoj zoni Dravska

1/3
Foto: Grad Koprivnica
Krenule investicije nakon paketa olakšica

Niče nova poduzetnička hala u poslovnoj zoni Dravska u Koprivnici. Riječ je o gospodarsko-proizvodnom objektu za prodaju i doradu brusnih materijala koprivničke tvrtke Pobis. Radove su prošli tjedan obišli gradonačelnik Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i pročelnik za financije Zdravko Punčikar. Pobis je preuzeo parcelu u Dravskoj putem mjera poticanja razvoja poduzetništva koje je lani usvojilo Gradsko vijeće.

Osijek Osječko-baranjska županija pomaže poduzetnicima zbog koronakrize Potpora poduzetnicima – po zaposleniku 1000 kuna, a osigurano ukupno 5 milijuna kuna

Nova radna mjesta

– Moram naglasiti koliko su naše posljednje poduzetničke mjere doprinijele tome da potaknemo zanimanje poduzetnika s područja Koprivnice za ulaganje u našem gradu. To je samo nastavak pozitivnog gospodarskog trenda na području grada, a čak nas ni situacija s koronavirusom nije izbacila iz nekih mjera i ciljeva koje smo si postavili – izjavio je tom prigodom gradonačelnik Mišel Jakšić, kako prenosi službeni gradski web-portal. Boris Poljak, vlasnik tvrtke Pobis koja je specijalizirana u segmentu završne obrade brušenjem i poliranjem u metalnoj, drvnoj, staklarskoj i autoindustriji zadovoljan je projektom.

– Halu za proizvodnju i preradu brusnih materijala veličine 700 metara četvornih gradimo na parceli ukupne površine od 3700 kvadrata. Završetak investicije vrijedne tri milijuna kuna očekujemo do kraja godine, pri čemu će doći i do otvaranja novih radnih mjesta – rekao je Poljak za gradski portal.

ŽUPANIJA RASPISUJE JAVNI POZIV Poduzetnicima su ove godine na raspolaganju čak dva milijuna kuna

Parcele u Dravskoj već su preuzele i koprivničke tvrtke Mavik i Osnova kojima je dobreno pravo građenja po cijeni od 1,01 do 1,10 kuna za kvadrat prvih 48 mjeseci. Mavik će u Dravskoj sagraditi prodajno-skladišni objekt za željezariju, a Osnova veću građevinu za skladištenje radnih strojeva i opreme za izvođenje građevinskih radova. U poslovnu zonu Dravska dolazi i tvornica obuće Silens iz Koprivnice u kojoj je zaposleno oko 110 radnika. Silens se odlučio iseliti iz poslovnog kompleksa u Marofskoj u središtu grada u kojem je u zakupu.

Farmaceutski preparati

Zemljište je lani kupio i zagrebački poduzetnik Kristijan Krezić. Njegovo poduzeće Krezić d.o.o. za 3,8 milijuna kuna kupilo je čak 38.000 kvadrata zemljišta u poslovnoj zoni Dravska. U Dravskoj bi, kako najavljuje Krezić, mogao biti pogon za proizvodnju farmaceutskih preparata na bazi kanabisa švicarske kompanije Swiss PharmaCan s kojom Krezić poslovno surađuje. Spominje se i proizvodnja dijelova za montažne kuće te posebnih plovila za spašavanje.

Ranije su potpisani ugovori s čelnim ljudima koprivničkih poduzeća Ligo grupa i Superprint Goranom Kostanjevcem i Božidarom Vrabeljom, koji su dobili pravo građenja u poslovnoj zoni u Dravskoj. U listopadu je potpisan ugovor s vlasnicima Pobisa Borisom Poljakom, Auto Lorisa Danijelom Zelenkom te Auto logistike Karlom Babićem.