Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
Potpisana dva ugovora vrijedna 254.031 euro

Digitalna transformacija i zelena tranzicija Slatine

1/3
Foto: Slatina
Prvi ugovor odnosi se na projekt “Centar za sprječavanje i upravljanje rizicima Slatina”

Gradonačelnik Denis Ostrošić potpisao je dva ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti 254.031 euro.

Prvi ugovor odnosi se na projekt “Centar za sprječavanje i upravljanje rizicima Slatina”, vrijedan 175.194 eura, uz stopu sufinanciranja od 89,99 posto. Izradit će se projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju Centra za sprečavanje i upravljanje rizicima Slatina kako bi se ojačali i unaprijedili kapaciteti institucija u sustavu civilne zaštite osiguravanjem adekvatne infrastrukture i opreme za sprečavanje i upravljanje rizicima povezanih s klimom, neklimatskim prirodnim rizicima i rizicima povezanim s ljudskim aktivnostima kojima su izloženi Grad Slatina i okolica.

Drugi ugovor odnosi se na projekt “Smart City Slatina” i vrijedan je 78.837 eura, uz stopu sufinanciranja od 89,99 posto. Projektom se planira digitalna transformacija Grada Slatine koja obuhvaća e-usluge, digitalizaciju, korištenje digitalnih i komunikacijskih tehnologija kako bi se što bolje zadovoljile potrebe građana i unaprijedila učinkovitosti gradskih usluga.

– Grad Slatina ovime kreće u realizaciju dva projekta u području zelene tranzicije i digitalne transformacije. Stvorit će se tako ključni preduvjeti kako bi se izradila projektno-tehnička dokumentacija te krenulo u fizičku realizaciju – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.

SLATINA Zaposlena 21 žena, skrbile su o 127 starijih i nemoćnih Prvi dan proljeća Grad počastio vrtićarce crtićem Potpisan ugovor Za gradnju područnog vrtića Zeko 1,45 milijuna eura