Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Kino u kvartu održat će se u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama

Diljem grada, na čak 12 lokacija, klinci će gledati svoje filmove

1/2
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL
Ograničeno je maksimalno 100 posjetitelja po lokaciji, a maske su obvezne

Program Javne ustanove Pula Film Festival za djecu i mlade, Kino u kvartu, tijekom 12 dana na 12 lokacija ponudit će javnosti 12 filmova. 

Program započinje 12. kolovoza u 21 sat na Trgu kralja Tomislava s animiranim filmom Dugi iz kamenog doba (r. N. Park), avanturom o pećinskom čovjeku koji se bori protiv neprijatelja. Ispred škole Kaštanjer 13. kolovoza u 21 sat na rasporedu je Putovanje jednog princa (r. J-F. Laguionie i X. Picard), priča o starom majmunskom princu koji upoznaje neobični svijet, a 14. kolovoza u 21 sat na placi u Štinjanu Mali vitez Trenk (r. A. Power), animirana  pustolovina o hrabrom dječaku koji se uzdiže u sjajnog viteza. Svi navedeni naslovi su sinkronizirani.

Glazbeni i animirani filmovi

U unutrašnjem dvorištu Rojca, 19. kolovoza u 21 sat, prikazat će se glazbena drama za mlade od 16 godina naviše, Kad otvorim oči (r. L. Bouzid). Priča je to o osamnaestogodišnjoj Farah koja se pobuni protiv nametnutih stavova društva i obitelji. Na igralištu u Šijani, iza bivše Stande, 20. kolovoza u 21 sat na rasporedu je animirana avantura Mune: čuvar mjeseca (r. A. Heboyan, B. Philippon) o faunu imenom Mune koji mora Sunce i  Mjesec vratiti na njihovo mjesto na nebu. Na igralištu kod Prilaza Monte Cappelletta na Vidikovcu 21. kolovoza u 21 sat prikazat će se animirani film Vrapčić Richard (r. T. Genkel i R. Memari) o vrapčiću koji je, budući da su ga odgajale rode, uvjeren da je i on roda.

Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Medvjedić Paddington (r. P. King) stiže u Mornarički park 26. kolovoza u 20.30 sati. Kod  igrališta škole Veli Vrh 27. kolovoza u 20.30 sati prikazuje se Nevjerojatna priča o divovskoj kruški (r. A. N. Fick, J. Lerdam i P. E. Lipski). Riječ je o avanturi o slonu i mački koji moraju spasiti gradonačelnika. Na igralištu Olimpija u Valdebeku, 28. kolovoza u 20.30 sati na rasporedu je popularni Janko Strižić: Farmageddon (r. W. Becher, R. Phelan), a 2. rujna u 20.30 na dječjem igralištu u Rohreggerovoj na Verudi Poratanimiran ZF film Phantom Boy (r. J-L. Felicoli i A. Gagnol) o dječaku koji zajedno s policajcem spašava New York.

U Titovom parku 3. rujna u 21 sat prikazuje se priča o tinejdžerskoj ljubavi Lažne tetovaže (r. P. Plante), namijenjena mladima  od 16 godina naviše.

Klasik za kraj

Kino u kvartu završava 4. rujna filmom Bijeli očnjak (r. A. Espigares), „remakeom“ klasika ispričanim iz perspektive hrabrog vuka, koji će se prikazati na Forumu u 20.30 sati.

Program Kino u kvartu održat će se u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama koji uključuju uzimanje podataka putem diktafona, dezinfekciju ruku, nošenje zaštitne maske za lice i održavanje razmaka. Mjesta su ograničena na maksimalno 100 posjetitelja po lokaciji, a ulaz je slobodan.