Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka 10 pregleda
festival tobogan od 26. lipnja do 10. srpnja

Djeca dobila ključ Pavlinskog trga, koji na dva tjedna postaje Dječji trg

Dječji trg će biti mjesto na kojem će se djeca od 10 do 20 sati, svakim danom osim nedjelje, moći družiti s volonterima
1/15
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Izuzetno bogat program donosi 40-ak različitih besplatnih događanja poput predstava i filmskih projekcija, koncerata, urbanih šetnji, igara, radionica i drugih sadržaja, na raznim gradskim lokacijama

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel simboličnom je predajom ključa grada djeci, uoči dječjeg festivala Tobogan, prepustio djeci na zabavu Pavlinski trg, koji je ovom prigodom privremeno preimenovan u Dječji trg. Treći Tobogan, dio programskog pravca Dječja kuća u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, održat će se od 26. lipnja do 10. srpnja 2019., priopćili su iz Grada Rijeke.

korzo Otvorena izložba 'Blago Katedrale svetog Vida uz 50. obljetnicu uspostave Riječke metropolije'

Domaćini festivalskog programa Festival Tobogan – aktivne ferije za djecu Djecu koji nudi dva tjedna kulture, edukativnih programa i zabave su Art-kino, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Vijeće mladih Benčić i TD Rijeka 2020.

Šaren i zabavan Pavlinski trg, s dječjim igralištem i skulpturom Voje Radoičića, postao je još zabavniji Dječji trg koji će za vrijeme trajanja dječjeg festivala Tobogan biti točka za informiranje. Dječji trg će biti mjesto na kojem će se djeca od 10 do 20 sati, svakim danom osim nedjelje, moći družiti s volonterima i djelatnicima festivala, crtati, bojati ili raditi sve ono što ih čini sretnim.

Tobogan pretvara početak ljetnih praznika u sadržajno i bogato razdoblje za djecu u kojem kultura i kreativnost imaju istaknuto mjesto. Izuzetno bogat program donosi 40-ak različitih besplatnih događanja poput predstava i filmskih projekcija, koncerata, urbanih šetnji, igara, radionica i drugih sadržaja, na raznim gradskim lokacijama, od kino-dvorana, kazališta, knjižnica i muzeja do gradskih parkova, trgova, ulica i plaža.

Rijeka Art-kino u lipnju počinje s projekcijama filmova na otvorenom