Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Rijeka

Art-kino u lipnju počinje s projekcijama filmova na otvorenom

Foto: Grad Rijeka
Program u lipnju Art-kino otvara u subotu projekcijama novih filmova, „Ne zanima me ako u povijesti ostanemo zapamćeni kao barbari“, cijenjenog rumunjskog redatelja Radua Judea i belgijske drame Joachima Lafossea „Na putu“

Art-kino u Rijeci i ovoga lipnja otvara svoju sezonu prikazivanja filmova na otvorenom u Ljetnom kinu, a program „Najbolji od najboljih“ donosi najgledanije i najtraženije naslove protekle kino sezone.

rijeka Obnovljeni vojni tunel ponovno je otvoren za posjetitelje

Kako se doznaje od Art-kina prikazat će se „Posljednji Srbin u Hrvatskoj“ Predraga Ličine, „Koja je ovo država“ Vinka Brešana, „Srbenka“ Nebojše Slijepčevića, „Hladni rat“ Pawela Pawlikowskog, „Dogman“ Mattea Garronea, „Obiteljske veze“ Mayua Matsuoka i „Miljenica“ Yorgosa Lanthimosa te „Kuća koju je izgradio Jack“ Larsa von Triera i „Mi“ Jordana Peelea. 

 Premijerno će se 4. lipnja prikazati film „Teret“ Ognjena Glavonića s Leonom Lučevim u glavnoj ulozi, a iste večeri će na programu biti i kratkometražni film „Malo se sjećam tog dana“ u režiji Leona Lučeva. 

gostovao na Vrisku Jamajčanski pisac Kei MIller: Religija rastafari duboko je prožeta kršćanstvom

Program u lipnju Art-kino otvara u subotu projekcijama novih filmova, „Ne zanima me ako u povijesti ostanemo zapamćeni kao barbari“, cijenjenog rumunjskog redatelja Radua Judea i belgijske drame Joachima Lafossea „Na putu“.

Od 6. do 8. lipnja na redu je retrospektiva Dušana Makvejeva s filmovima „Nedostaje mi Sonja Henie“, „W. R. Misterije organizma“, „Nevinost bez zaštite“ i „Manifesto“. 

Od 13. do 16. lipnja u Art-kinu gostuje Animafest Zagreb s dva dugometražna i tri kratkometražna programa. Među njima su animirani krimić „Ruben Brandt, kolekcionar“ Milorada Kristića i animirana priča „Bunuel u labirintu kornjača“.  

Suradnja Rijeke i Trsta, dviju europskih prijestolnica kulture i znanosti 2020. godine