Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
JASTREBARSKO

Djeca na papiru pokazala svoje viđenje dvorca

1/2
Foto: Jastrebarsko
Izložbu je otvorio gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je, uz ostalo, govorio i o povijesno važnom projektu obnove dvorca Erdödy

Obnova dvorca Erdödy važna je za sve građane Jaske, pa tako i one najmlađe, kažu u Gradu Jastrebarsko.

– Svoje emocije prenijeli su na papir i pokazali cijelom gradu na izložbi dječjih radova održanoj u perivoju. Dječja mašta uključila je tako brojne želje o budućim sadržajima dvorca, no jedno je svima zajedničko: veselje što će on uskoro svima otvoriti svoja vrata. Polaznici dječjeg vrtića Radost oslikali su tako dvorac u sadašnjosti i budućnosti, a šarenilo njihovih radova oduševilo je njihove odgojitelje, roditelje i slučajne prolaznike, no ponajviše ostalu djecu. Pridružili su im se i učenici Područne škole Cvetković OŠ Ljubo Babić koji su u svojim sastavcima pisali o dvorcu, kako ga oni vide i kako bi ga voljeli vidjeti u budućnosti – napominju u Gradu.

Važan trenutak

Izložbu je otvorio gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je govorio o povijesno važnom projektu obnove dvorca koji najemotivnije vide djeca.

– Ponosan sam kad vidim kako naši najmlađi žive s dvorcem, a različitim aktivnostima želimo doprinijeti da dvorac živi u svakom kutku Jaske, u svakom našem domu, u svakome od nas – rekao je gradonačelnik zahvalivši svima koji su svojim radom s djecom omogućili uživanje u njihovim likovnim impresijama.

Perivoj umjetnički paviljon

Izložbu su organizirali Gradski muzej i Centar za kulturu, a voditeljica Muzeja Jelena Škrabe naglasila je kako, osim radosti koju donose, ove radove zaista krasi i kvaliteta po kojoj se vidi sav trud koji se ulaže u rad s djecom. Dodala je kako se na ovaj način paviljon u perivoju pretvorio u pravi mali umjetnički paviljon ukrašen na najljepši način – dječjim osmijesima i srećom.

Uključila se i Glazbena škola Jastrebarsko, pa su brojni posjetitelji izložbe uživali u izvedbama Josipa Radelje, Emanuela Stanka, Josipa Balobana, Elle Križančić, Olivije Božak, Leonarda Bobana i Klare Žalac, pod vodstvom profesora Tomislava Ribičića i Ive Zbožinek Janušić, izvijestio je Grad.

JASTREBARSKO Prvi izmjerili kvalitetu ponude, turisti su vrlo zadovoljni Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Grada Jastrebarsko Europski projekt “Zajednica za zajednicu” ojačao kapacitete JASTREBARSKO Mladi u Radničkoj ulici otvorili svoj skate park vrijedan 150.000 eura