Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Grada Jastrebarsko

Europski projekt “Zajednica za zajednicu” ojačao kapacitete

Foto: Jastrebarsko
Osamdeset i pet posto vrijednosti projekta sufinancirano je sredstvima EU (51.355,52 eura), a 15 posto (7735,51 eura) iz državnog proračuna

Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Grada Jastrebarskog potpisala je ugovor o financiranju EU projekta “Zajednica za zajednicu” financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020 u vrijednosti 60.418,26 eura (455.221,38 kn). Osamdeset i pet posto vrijednosti projekta sufinancirano je sredstvima EU (51.355,52 eura), a 15 posto (7735,51 eura) iz državnog proračuna.

Partner u projektu je Centar za kulturu Jastrebarsko, a projekt se provodio 18 mjeseci na području Grada Jastrebarskog, od 15. studenog 2021 do 15. travnja 2023. Projektom “Zajednica za zajednicu” ojačani su kapaciteti same Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Grada Jastrebarsko, ali i njezinih 20 članica putem aktivnosti kao što su izobrazba predstavnika organizacija civilnog društva u području financijskog upravljanja i prikupljanja sredstava te zakonodavnog okvira za djelovanje OCD, prilagodba poslovanja uz primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija (modul MS Word, MS Excel, Internet i rad na mreži), nabavljena je aplikacija SOM sustav, organizirana inicijativa za poticanje volonterstva u području kulture i umjetnosti, provedena je edukacija o lobiranju i javnom zagovaranju.

Također, razvijen je program za organizaciju rada na daljinu i korištenje on line alata i uspostavu home officea i organizaciju online radionica i događanja kako bi se osnažile udruge za djelovanje i u kriznim situacijama, istaknula je voditeljica projekta Martina Županac. 

JASTREBARSKO Mladi u Radničkoj ulici otvorili svoj skate park vrijedan 150.000 eura Radovi na obnovi dvorca Erdödy Jastrebarsko će dobiti novi kulturno-turistički centar JASTREBARSKO Za predstavu "Tko je ukrao malu balerinu" tražila se karta više