Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
JASTREBARSKO

Za predstavu "Tko je ukrao malu balerinu" tražila se karta više

1/2
Foto: Jastrebarsko
Predstava je u Gradskom kazalištu Jastrebarsko, koje slavi 55 godina rada, izvedena čak tri puta, a redatelj je Mario Kovač

U godini u kojoj slave 55 godina uspješnog djelovanja, Gradsko kazalište Jastrebarsko publiku je počastilo novom predstavom "Tko je ukrao malu balerinu".

Iznimni odaziv

Zbog iznimnog se interesa za premijeru tražila karta više pa je ona izvedena ne dva, nego čak tri puta. Sama je predstava, kako navode, detektivska drama s elementima komedije i napeti triler koji se gledao u jednom dahu, no uz puno smijeha i emocija, što je publika koja prati rad Gradskog kazališta Jastrebarsko i očekivala.

Poznatom kazališnom redatelju Mariju Kovaču bila je ovo prva suradnja s jaskanskim kazalištarcima, a zanimljivo je da će se njegova suradnja s Jaskom nastaviti i dokumentarnim filmom o obnovi dvorca koji će režirati za Grad Jastrebarsko. Tekst predstave napisao je "po narudžbi" Kazališta Milan Fošner, a sam se toliko oduševio njime da ga je odlučio proširiti u roman, što daje dodatnu dimenziju ovoj priči.

Ulogu glavnog lika Ivice Vinkovića utjelovio je Velimir Kokot, njegovu pomoćnicu Katarinu Sever Lucija Severinac, misterioznu Vandu Majer igrale su Klara Blažek i Jelena Crnković, a suprugu Ivice Vinkovića Boženu Petra Cvetić i Elizabeta Nemec. Publiku je dobro nasmijao i Miroslav Borojević u ulozi budućeg gradonačelnika Miroslava Markovića, kao i braća Dren – Leon Bastašić, Ivan Puškar i Igor Stanković. Svoje su glumačko umijeće pokazali i Damir Kuzmić, Dominik Sečen, Ivan Vinšćak i Lea Đido Božak. Još se jednom, napominju upućeni, moglo osjetiti kako glumci i tehničko i umjetničko osoblje Gradskog kazališta Jastrebarsko žive za kazalište, a ne od kazališta, što pokazuje i snagu ove skupine koja u svojim redovima ima kreativce od zanata. U ovoj predstavi bili su to Mia Matasić kao asistentica redatelja, koja je zajedno s Miroslavom Borojevićem, Leonom Bastašićem, Lucijom Severinac i Majom Sadiković osmislila scenu i rekvizite te Zdenka Novosel zadužena na kostime.

Uskoro nova iznenađenja

Glazbu za predstavu odabrao je Mario Kovač, svjetlo dizajnirao Ivica Batušić, a majstor fotografije bio je Ivan Borojević. Na mjestu šaptača bile su Ivana Kokot Radelja i Sonja Stanković, koja je i dizajnerica plakata. Svijetlom i tonom upravljali su Krešimir Batušić, Željko Rački i Maja Sadiković. Nakon dvije premijere dječjih predstava u prošloj godini, u slavljeničku se godinu ušlo na najbolji način, a publiku uskoro očekuju nova iznenađenja, najavljuju.

JAVNA ODVODNJA Četrdeset posto korisnika više ne treba septičke jame JASTREBARSKO Novi klinci na starom valu rock`n`rolla alkohol ISTRAŽIVANJE Velika većina anketiranih učenika probala je piti alkohol