Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
JASTREBARSKO

Novi klinci na starom valu rock`n`rolla

1/2
Foto: Jastrebarsko
Riječ je o projektu “Retrofest” koji su osmislili učenici OŠ Ljube Babića zajedno sa svojim učiteljima i pod vodstvom Maje Kraljev

Učenici 7. i 8. razreda OŠ Ljube Babića uspjeli su oživiti duh nekih prošlih vremena. Riječ je o projektu “Retrofest” koji su osmislili zajedno sa svojim učiteljima, i to pod vodstvom Maje Kraljev.

Cilj projekta

Cilj cijelog projekta bio je kod učenika osvijestiti razvoj hrvatske rock-glazbe od samih početaka 60-ih godina 20. stoljeća do danas.

– Poseban je naglasak bio na tome da djeca shvate kako se glazba slušala tada i kako se danas sluša te kako je ona utjecala na razvoj društvenih prilika, osobito na mlade. Učenici su istraživali hrvatske rock-bendove, a svoje su radove izložili na interaktivnoj izložbi koja je otvorena do 14. ožujka. Glazba će se moći poslušati na izvornim uređajima određenog razdoblja, gramofonima, kazetofonima i CD playerima, a izložene su i originalne ploče, kazete i CD-u – kažu u školi.

Modna revija

Glazbu prati i moda pa su učenici modnom revijom dočarali stil mladih 60-ih, 70-ih i 80-ih godina, a njihove likovne radove na tu temu također se, ističu, može razgledati u sklopu izložbe. Školski bend glazbom je oduševio sve prisutne među kojima su bile i ravnateljica Sanja Sertić i zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić.

alkohol ISTRAŽIVANJE Velika većina anketiranih učenika probala je piti alkohol JASTREBARSKO Obnovit će se više od 50 kilometara prometnica Za crkvu sv. Nikole i kapelu Svetog Duha osigurano je više od dva milijuna eura Novcem EU obnovit će se jaskanska crkva sv. Nikole i kapela Svetog Duha