Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
JASTREBARSKO

Obnovit će se više od 50 kilometara prometnica

1/2
Foto: Jastrebarsko
Povijesno je to najveće ulaganje u komunalnu infrastrukturu u jednoj godini, kaže gradonačelnik koji je zahvalio građanima na strpljenju

Iz Fonda solidarnosti u Jastrebarskom će se u sljedećih nekoliko mjeseci obnoviti više od 50 kilometara prometnica, a radovi su vrijedni više od devet milijuna eura, izvijestio je Grad Jastrebarsko. Radi se u samom gradu, u Ulici V. Holjevca, Ulici kralja Tomislava i Mladinskoj ulici, a u tijeku su radovi i u brojnim naseljima Gornjoj Kupčini, Pavlovčanima, Donjem Desincu, Vlaškovcu, Orešju Okićkom, Prilipju, Petrovini, Gornjoj Reki, Brezniku Plešivičkom i Čegljima.

I županijske ceste

– Ovim će projektom, vrijednim više od devet milijuna eura, biti sanirano više od 50 kilometara lokalnih prometnica, što je i povijesno najveće ulaganje u komunalnu infrastrukturu u samo jednoj godini. Moram zahvaliti svim građanima na strpljenju, Grad upravlja velikim brojem prometnica i sve te potrebe treba realizirati, a sad nam se ukazala prilika da puno toga riješimo u vrlo kratkom roku – rekao je gradonačelnik Zvonimir Novosel. Osim na sanaciji lokalnih prometnica, radovi će se izvoditi i na županijskim cestama na području Jastrebarskog. Naime, kako ističu u Gradu, iz istog je Fonda i Zagrebačkoj županiji, kao i Županijskoj upravi za ceste Zagrebačke županije, odobreno financiranje koje se u najvećoj mjeri odnosi na sanaciju klizišta na području Plešivice i svetojanskom području, kao što je ucrtano na karti, objavljenoj na web-stranici Grada.

Regulacija prometa

Osim toga, izvodit će se radovi i na sanaciji propusta na županijskoj cesti u Gornjem Desincu, sanaciji mosta u Gornjoj Reki, kao i interventne sanacije kolnika na županijskim cestama u naseljima Plešivica, Hrastje Plešivičko i Malunje.

Građani će biti pravovremeno informirani o regulaciji prometa, a s obzirom na velik broj radova koji će se odvijati paralelno, čime će i biti riješen znatan broj problema na cestovnoj infrastrukturi, iz Grada unaprijed mole za strpljenje, navode.

OBJAVLJENA KORISNA KARTA Uz pomoć europskih sredstava saniraju se lokalne prometnice Za crkvu sv. Nikole i kapelu Svetog Duha osigurano je više od dva milijuna eura Novcem EU obnovit će se jaskanska crkva sv. Nikole i kapela Svetog Duha POTICANJE SPORTA Zimski praznici u Sloveniji na svježem zraku uz igre i skijanje