Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
SVE VIŠE MALIŠANA MEĐU VATROGASCIMA

Djeca na vatrogasnim igrama

Foto: Vatrogasna zajednica grada Koprivnice
DVD Draganovec od ove godine ima čak 20 djece u skupini pomlatka, a lani ih je bilo tek devet

Da je Koprivnica jedinstven vatrogasni grad u Hrvatskoj, pokazalo je i natjecanje koje su ovih dana za svoj pomladak, djecu od 6 do 12 godina, organizirali u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu prigradskog naselja Draganovec.

Dok su djeca sudjelovala na vatrogasnim igrama i nije im smetala ni paklena vrućina, bodrili su ih roditelji jer su najbolje ekipe osvojile medalje. DVD Draganovec od ove godine ima čak 20 djece u skupini pomlatka (lani ih je bilo devet) te s ponosom naglašavaju kako su mladi Draganovčani itekako zainteresirani za vatrogastvo i aktivno uključivanje u dobrovoljno vatrogastvo.

Voditeljice mladeži DVD-a Draganovec su Nikolina Pajski i Lana Baniček, a aktivna u radu s djecom je i Marsela Nemec.

- Ovakva druženja organiziramo kako bismo okupili djecu te ih motivirali na sudjelovanje u radu DVD-a, posebno sada kada u pandemijskim uvjetima nema natjecanja. Drago nam je da nam  se pomladak udvostručio u odnosu na lani – kazala je voditeljica 
Nikolina Pajski, kako prenosi Vatrogasna zajednica Koprivnice.

U organizaciji vatrogasnih igara sudjelovale su i predsjednica Aleksandra Rajšel te zapovjednica Mihaela Lončarek koja je naglasila 
kako su lani dobili i opremu za rad s mladeži, set brentača i signalizacije.

Mladež DVD-a Draganovec ove će godine sudjelovati u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani, a s pripremama je počela i ženska B ekipa koja u rujnu odlazi na državno vatrogasno natjecanje koje su draganovečke vatrogaskinje izborile na županijskom natjecanju, otkrivaju iz Vatrogasne zajednice.