Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
PROSINAC U ZAPREŠIĆU

Djeci darovi sv. Nikole, advent u krugu obitelji

Foto: Grad Zaprešić
Turistička zajednica objavila je da se ovogodišnji program za Advent otkazuje

Zbog raznih ograničenja koje iziskuje borba protiv koronavirusa, neke se aktivnosti prilagođavaju situaciji. Ovog prosinca je tako podjela darova djeci povodom blagdana svetog Nikole organizirana bez prigodnih priredbi.

NIKAD UKRAŠENIJI I LJEPŠI OTOK VIR Božićna bajka na virskom Trgu svetoga Jure

Zato su uoči blagdana sv. Nikole roditelji djece u dobi do 10 godina s prebivalištem na području grada Zaprešića, odnosno do 4. razreda osnovne škole, koja nisu polaznici vrtića Maslačak i Vrtuljak, OŠ A. Augustinčića, OŠ LJ. Gaja ili OŠ Kupljenovo, preuzeli prošlog petka i subote prigodne poklone prema mjestu stanovanja.

Djeci polaznicima dječjih vrtića i osnovnih škola čiji je osnivač Grad Zaprešić pokloni su podijeljeni u vrtićima i školama. Sukladno nizu novih epidemioloških mjera koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, i Turistička zajednica grada Zaprešića je objavila kako se ovogodišnji program za advent u Zaprešiću otkazuje.

Adventske svečanosti u Vukovaru se održavaju 23 godine, podsjetio je gradonačelnik Ivan Penava Sve je spremno za Advent Vukovarska božićna čarolija ove se godine odvija u perivoju dvorca Eltz, gdje je postavljeno i klizalište

– Vrijeme došašća ove ćemo godine provoditi u toplini svojih domova, okruženi voljenima i obitelji – poručuju. Unatoč tome što neće biti uobičajenog adventskog programa, glavni gradski trg zasjao je u blagdanskom ruhu.