Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
NIKAD UKRAŠENIJI I LJEPŠI OTOK VIR

Božićna bajka na virskom Trgu svetoga Jure

Foto: Vir
Šetači se mogu fotografirati uz pravu sjedalicu kod Djeda Mraza nasuprot adventskog trga ili iskoristiti neki od klasičnih motiva na trgu, uz Jadro i kod školske zgrade

Na virskom Trgu svetoga Jure upaljena je prva adventska svijeća, a simbolički ju je upalio direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić.

ZA ČEHE I SLOVAKE Nastavak knjige ‘Zaži Vir’ Slovakinje Miriam Kelečić

Kako ove godine zbog epidemiološke i zdravstvene krize koronavirusa neće biti događaja niti organiziranog okupljanja građana na adventskoj manifestaciji do 21. prosinca, dokad vrijede postrožene epidemiološke mjere Vlade RH, virska općinska poduzeća Vir turizam, Vir održavanje i Turistička zajednica posebno su lijepo ukrasili trg kako bi Virani svakodnevno mogli uživati u večernjim šetnjama. Božićna bajka sasvim je pristalo ime za scenografiju centralnog virskog trga, izvijestili su iz virske lokalne uprave.

– Virski adventski trg nikad nije bio ljepši niti ukrašeniji, pa pozivamo sve Virane i izletnike da nas posjete i uživaju u večernjoj šetnji našim otokom. Moramo se čuvati i izbjegavati okupljanja, ali zato možemo šetati te iskoristiti neku od adventskih instalacija za fotografiranje i dijeljenje lijepih slika s našeg otoka – kaže direktor Liverić.

Veliko priznanje Virskoj liječnici Sandri Bašić Kindi prestižna nagrada Grada Zadra

Osim uobičajenih ukrasa na javnoj rasvjeti duž otoka te velikih svjetlosnih borova na virskom rotoru i Trgu svetoga Ivana, na adventskom trgu nalaze se prepoznatljive prigodne instalacije koje su i dosad ukrašavale Vir, ali i neke nove.