Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
OPREMANJEM MULTIFUNKCIONALNE UČIONICE ZAPOČEO 2,3 MILIJUNA KUNA VRIJEDAN EU PROJEKT

Djeci prilika da se pripreme za STEM područja

Foto: Grad Jastrebarsko
Nakon edukacije volonteri Društva Naša djeca će na 20 lokacija u Hrvatskoj provoditi edukativne radionice

Popularizacija znanosti među djecom, mladima i općom populacijom glavni je cilj novog EU projekta u Jastrebarskom, kojem je nositelj Društvo naša djeca.

Mjera Splitsko-dalmatinske županije “Budi tu! Tu je tvoj dom” obuhvatit će oko 1100 obitelji Za potpore obiteljima iz Zagore i s otoka koje imaju više školske djece Županija daje 7,3 mil. kuna

– Želimo pružiti djeci priliku da se i prije formalnog obrazovanja pripreme za STEM područja tako da razviju znanstvenu pismenost, analitički pristup rješavanju problema, ali prije svega da kroz radionice na zabavan način potaknemo u njima inovativnost i kreativnost – rekla je predsjednica Društva naša djeca Jastrebarsko Nikolina Ribarić i zahvalila gradonačelniku Zvonimiru Novoselu i Gradu na tome što ih uvijek podržavaju i vjerno prate u radu.

Nakon potpisivanja ugovora za projekt "Sa STEMom raSTEMo", članovi Društva naša djeca, zajedno s partnerima, Centrom za kulturu Jastrebarsko i Institutom Ruđer Bošković, započeli su s projektom koji će trajati dvije godine. Opremljena je multifunkcionalna učionica i nabavljena informatička oprema te uredski namještaj.

Kad prođu edukaciju, volonteri će na 20 lokacija u Hrvatskoj provoditi radionice za djecu i roditelje. Projekt je vrijedan 2,259.276,71 kuna, financirat će se iz Europskog socijalnog fonda s 85 posto, a 15 posto daje Vlada RH.