Izbornik
Naslovnica Gradovi Senj
akcija 'Igrajmo se, rastimo i učimo zajedno!'

Dječje igralište u novom ruhu - nove sprave i metalna ograda za sigurnost mališana

Novi izgled dječjeg igrališta u Senju
Foto: Grad Senj
Istrošeni lanci na ljuljačkama zamijenjeni su novim, izrađeni su i postavljeni novi drveni dijelovi na mjestima gdje su nedostajali ili bili oštećeni, te su živim bojama prebojani postojeći drveni dijelovi sprava za igranje

Dječje igralište kod Velikih vrata u Senju osvanulo je u novom ruhu. Postavljena je zaštitna ograda, ali i nove sprave za zabavu mališana.

Djelatnici Centra za socijalnu skrb Podružnice Obiteljskog centra pod vodstvom predstojnice Suzane Svetić, pokrenuli su građansku akciju ”Igrajmo se, rastimo i učimo zajedno!”. S akcijom su upoznali i predstavnike Grada Senja i gradonačelnika Sanjina Rukavinu, koji su iskazali puno povjerenje i pružili svu potrebnu pomoć i podršku u angažiranju zaposlenika Gradske uprave, te drugih gradskih službi.

S ovom građanskom akcijom prijavili su se na natječaj ”Naš doprinos zajednici” koji raspisuje Zaklada Kajo Dadić iz Splita, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva te su odobrena sredstva u punom iznosu od 10.000 kn za njezinu provedbu.

Uzimajući u obzir položaj igrališta i da se djeca u igri vrlo lako zanesu, najbitniji korak akcije bio je podizanje sigurnosnih mjera igrališta, što je ostvareno postavljanjem zaštitne metalne ograde, priopćili su iz Grada Senja.

Postavljene su i nove antistres podloge ispod ljuljački i tobogana, postavljen je novi šljunak, novo igralo – ljuljačka u obliku konjića, postavljena je klupa za sjedenje, istrošeni lanci na ljuljačkama zamijenjeni su novim, izrađeni su i postavljeni novi drveni dijelovi na mjestima gdje su nedostajali ili bili oštećeni, te su živim bojama prebojani postojeći drveni dijelovi igrala.

U građanskoj akciji koja je trajala od 3. srpnja do 30. listopada 2017. sudjelovalo je ukupno 113 volontera, a među njima bilo je 72 djece (predškolska grupa dječjeg vrtića, učenici nižih razreda osnovne škole iz Senja, polaznici Programa "A što da radim?", mladi vatrogasci JVP iz Senja), a odrađeno je 2963 sata volonterskog rada.